Lounais-Häme

Eerikkilään nousee uusi harjoitushalli

Eerikkilän urheiluopistolle rakennetaan kesän ja syksyn aikana uusi harjoitushalli. Hallin rakentamisella pyritään vastaamaan jalkapallo- ja salibandytoiminnan kasvuun Eerikkilässä.

Urheiluopiston toimitusjohtaja Petri Jakosen mukaan kausiluonteisuus mahdollistaa hallin hyödyntämisen molemmissa lajeissa. Jalkapallossa halli sopii harjoitteluun ja junioripeleihin. Salibandykäytössä halliin saadaan samanaikaisesti kolme kenttää.

-Pyrimme vastaamaan kysyntään. Haluamme, että kahdella päälajillamme on riittävästi kapasiteettia Eerikkilässä, Jakonen sanoo.

Hallin valmistuminen vapauttaa kapasiteettia muista halleista ja lisää muun muassa paikallisten seurojen mahdollisuuksia käyttää Eerikkilän palveluita.

Nykyisen jalkapallohallin läheisyyteen nouseva harjoitushalli on niin sanottu ylipainehalli. Mistään perinteisestä hikisennihkeästä kuplasta ei ole kyse, vaan hallissa käytetään uutta teknologiaa.

Halliin tulee muun muassa tehokas led-valaistus, digitaalinen ilmanlaaduntarkkailu ja ilmastointi sekä Fifa 2 Star -tekonurmialusta.

Halli rakennetaan ilmakennorakenteella, jolla on paras mahdollinen lämmöneristyskyky. Kesällä halli on pääasiassa salibandykäytössä, talvella jalkapallokäytössä.

-Tästä tulee Suomen ensimmäinen ilmastoitu ylipainehalli. Halliin tulee suora led-valaistus tavallisen epäsuoran valaistuksen sijaan, mikä tuo paljon lisää valotehoa. Lisäksi vaalea katto päästää läpi luonnonvaloa, Eerikkilän kiinteistöpäällikkö Petri Salo kertoo.

Uuden harjoitushallin koko on 75 x 45 metriä ja korkeus 14 metriä. Pelikentän koko 60 x 40 metriä, sen lisäksi halliin tulee 9 x 45 metrin lämmittelyalue. Toimitusjohtaja Jakosen mukaan hallin rakennuskustannukset ovat maansiirto- ja maisemointityöt mukaan lukien miljoonaluokkaa.

Halli nousee ripeää tahtia. Työt aloitetaan tällä viikolla ja valmista pitäisi olla syksyllä 1. lokakuuta mennessä.

-Eerikkilän rakentaminen etenee strategian mukaan. Seuraavaksi tehdään lisää majoituskapasiteettia, myös ravintola kaipaa laajennusta, Salo sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic