Lounais-Häme Tammela

Eerikkilässä kerätään harrastusvälineitä vähävaraisille perheille

Syyskuussa järjestettävän kampanjan aikana Eerikkilään voi toimittaa hyväkuntoisia harrastusvälineitä lapsille ja nuorille.

Eerikkilässä on syykuussa käynnissä Anna mahdollisuus -kampanja, jonka aikana kerätään lasten ja nuorten harrastusvälineitä vähävaraisille perheille

Hyväkuntoisia välineitä voi lahjoittaa Eerikkilän keräyspisteeseen 21. syyskuuta asti.

Kampanja toteutetaan yhteistyössä miesten salibandyn MM 2020 -kisakumppaneiden ja Hope ry:n kanssa.

Lapsiperheköyhyys on Suomessa kasvussa. Poikkeuksellisen kevään vaikutukset tuntuvat erityisesti vähävaraisissa perheissä, jossa niukat tulot ovat pudonneet entisestään. Kriisin myötä näiden lasten määrä tuplaantui, eikä tilanne ole elpynyt ennalleen, keräyskampanjan tiedotteessa todetaan.

 

Lapsiperheen niukat tulot kaventavat lapsen mahdollisuuksia, jättäen lapsen helposti ulkopuoliseksi kaveripiirin harrastustottumuksista. Perheen köyhyys voi aiheuttaa lapselle ulkopuolisuuden lisäksi myös häpeää ja osattomuuden tunnetta, mikä altistaa eriarvoisuudelle ja syrjäytymiselle.

– Viime vuoden kampanja oli menestys ja siitä jäi mieleen erityisesti toisten mukaan haastaminen. Toivon, että tänäkin vuonna moni haastaa kaverin ja ottaa itse haasteen vastaan, kertoo välineiden toimittamisen tarvitseville koordinoivan Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Holstila.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic