Lounais-Häme Somero

Eetu Kauria nauttii vastuullisesta roolistaan SoVossa

Espoolais-turkulainen tulokas on vakiinnuttanut pelipaikkansa Somerolla.
Eetu Kauria on lyönyt itseään läpi Someron Voiman futsal-liigajoukkueessa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsal on kuluvalla kaudella esitellyt liigayleisölle muutaman nuorehkon tulokaspelaajan. Heistä vastuullisimpaan rooliin on kauden edetessä noussut 22-vuotias pohjapelaaja Eetu Kauria.

 

– Alkukaudella peliaikaa ei vielä tullut kovin paljon, mutta vähitellen vastuu on kasvanut. Lisääntyneen peliajan ja muutamien onnistumisten myötä itseluottamuskin on koko ajan kasvanut ja pelaaminen tuntuu mukavalta, Turussa opiskeleva, mutta espoolaiseksi itsensä edelleen mieltävä SoVo-tulokas kertoo.

 

Kauria kotiutui pohjapelaajan vaativaan rooliin jo juniori-iässä kasvattajaseurassaan EBK:ssa (Esbo Bollklubb). Pari edellistä kautta tarjosivat nuorelle miehelle hyvää pohjakoulutusta pääsarjaa ajatellen, kun hän tottui takalinjoilta ohjaamaan Turun Pallokerhon peliä Futsal-Ykkösessä.

 

SoVo ja TPK ovat viime kausilla tehneet jonkin verran yhteistyötä ja sitä kautta myös Kauria löydettiin somerolaisen liigaseuran avuksi.

 

– Kävin jo viime kaudella pelaamassa yhden liigaottelun SoVossa, mutta vakituisesti liityin porukkaan viime syksynä. Toiveissa oli pelipaikan vakiinnuttaminen liigasta ja se on nyt toteutunut, Kauria toteaa tyytyväisenä.

 

Pohjapelaaja on eräänlainen futsalin vastine jalkapallon liberolle. Hänen kontollaan on pitkälti joukkueen puolustuspelin ohjaaminen sekä hyökkäysten tukeminen ja varsinkin erikoistilanteissa myös niiden päättäminen.

 

Nuoreksi pelaajaksi Kauria on ottanut pelipaikallaan ohjat liigatasoa myöten harvinaisen ennakkoluulottomasti haltuunsa. Hän ei kaihda tarvittaessa kovaäänistäkään pelinjohtamista, jotta oman kentällisen liikkeet saataisiin toivottuun kuosiin ja rytmiin.

 

– Pelinluku ja kommunikointi ovat varmaan minun vahvuuksiani kentällä. Kuntokin varmasti riittää ja siitä on myös usein hyötyä, että pystyn laukomaan suurin piirtein yhtä hyvin molemmilla jaloilla.

 

Kaurian liigauran avausmaali syntyi runkosarjan viidennellätoista kierroksella tammikuussa ja pari viikkoa myöhemmin Joutsassa komeilla vasemman jalan pommeilla syntyi kaksi osumaa.

 

Nuori pelimies tietää parhaiten itse, millä osa-alueilla hänellä on vielä eniten töitä tehtävänä, jotta tulevaisuuden tavoitteena siintävä maajoukkueen pelipaikka joskus heltiäisi:

 

– Olen pohjapelaajan rooliin vähän pienikokoinen, joten massaa ja voimaa kaksinkamppailuihin pitää saada lisää. Tekniikassa ja pallollisessa pelaamisessa riittää myös aina parannettavaa.

 

SoVo Futsalilla on yhteisharjoituksia vain pari kertaa viikossa, joten omatoiminen harjoittelukin on tullut Kaurialle tutuksi.

 

– Onneksi pääsen aina halutessani harjoittelemaan TPK:n kanssa Turussa ja lisäksi pyrin joka päivä tekemään lenkin tai kuntosaliharjoituksen.

SoVon ryhmässä on kauden aikana esiintynyt useita kokeneita pohjapelaajia ja tulokas joutui melko pitkään metsästämään vakituista pelipaikkaa heidän varjossaan.

 

Kun tilaisuus sitten loukkaantumisten ja pelikieltojen myötä avautui, Kauria on käyttänyt sen niin vakuuttavin ottein hyödykseen, että viime kierroksilla hän on lukeutunut SoVon eniten peliaikaa keränneisiin pelaajiin.

 

Rooli tuskin tulee merkittävästi pienemään kahden ja puolen viikon kuluttua käynnistyvissä Futsal-Liigan pudotuspeleissä. Niihin somerolaisseura lähtee vierasaloituksella ja saa todennäköisesti vastaansa Espoon GFT:n tai Akaan Leijona Futsalin.

 

– Kova joukkue on heti vastassa, on se mikä tahansa. Jos pystymme edelleen parantamaan puolustuspelaamistamme siihen suuntaan mitä viime lauantain kotipelissämme nähtiin, niin meillä on aivan varmasti mahdollisuuksia edetä puolivälieristä jatkoon, Kauria uskoo.

 

Se on ainakin varmaa, että SoVon numero viitonen tulee ratkaisupeleissäkin olemaan joukkueensa nälkäisimpiä mitalintavoittelijoita; SM-tason palkintosijoja kun ei ole hänelle vielä kertynyt sen enempää futsal- kuin jalkapallosarjoistakaan.

Käy tänä keväänä kuinka tahansa, Kaurialla ei olisi mitään sitä vastaan että hänen liigauransa jatkuisi ensi kaudellakin Somerolla:

 

– Opintoja on Turussa jäljellä vielä pari vuotta ja ainakin tuolle ajalle Somero olisi luontevin vaihtoehto liigatason pelipaikaksi, hienoa debyyttikautta somerolaisjoukkueessa pelaava Kauria sanoo.

 

Juha Laakso

 

Eetu Kauria

Synt. 10. 4. 1996 Espoo

174 cm, 74 kg

Kauppatieteiden opiskelija Åbo Akademissa

Kotipaikka Espoo; opiskelee ja asuu tyttöystävän kanssa Turussa.

Kasvattajaseura EBK (Esbo Bollklubb), jonka riveissä aloitti jalkapalloilun 6-vuotiaana ja futsalin neljä vuotta myöhemmin.

Lisäksi edustanut jalkapalloilijana muun muassa Espoon Hongan ja Helsingin IFK:n junioreita ja futsalissa Turun Pallokerhoa (Futsal Ykkönen) sekä Someron Voima Futsalia (Futsal-Liiga)

Futsal-Liigassa 19 ottelua tehoin 3+1=4

 

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic