Lounais-Häme

Eetu Rols huippuiskussa Pilvenmäellä

Somerolainen treenarivelho Jukka Kauppinen on saanut talliinsa melkoisen kultakimpaleen. Viisivuotias Eetu Rols nimittäin vaikuttaa sellaiselta juoksijalta, että tulevaisuus voi olla vaikka kuinka ruusuinen.

Pilvenmäellä Kauppinen käänteli ajokkinsa keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja kun hevonen pöllytti kolmannen puolikkaan peräti 25,0-vauhtia, niin muut olivat vailla mahdollisuuksia.

Kovan esityksen teki myös Heli Kantonen-Heikkilän ohjastama Pelipiste, mutta sen voitto 40 metrin takamatkalta oli yksinkertaisesti mahdoton.

Kauppinen puheli lähes loppusuoran mittaisessa voittajahaastattelussa viisaita ja olisi ollut äänessä pidempäänkin, mutta haastattelijalta taisi loppua kunto.

 

Mikko Huttusen ohjastama Pälvi Tuttu nappasi avauskohteen ykkösen ja oli voittajahaastattelussa iloinen.

– Aurinko paistaa, Huttunen velmuili.

Toisessa kohteessa räjähti jonkinmoinen pommi kun 2 640 metrin matkalla kenttä kääntyi lopussa lähes täysin. Janne Ulmaksen ohjastama Rullebackens Ejnar nitisti loppumetreillä Grace Matchin niukasti, mutta Ulmaksen mukaan varmasti.

T5-nelosessa tapeltiin piikkipaikasta oikein tosissaan. Sitä hamusi kolme valjakkoa ja lopulta kärkeen kirmasi 10,0-kyytisellä avauksella pelisuosikki Northern Trick. Kova avaus ei Anssi Nurmisen ohjastamaa ja Kari Laaksosen omistamaa tammaa kuitenkaan painanut vaan se irtosi vielä ylivoimaiseen voittoon.

T5-peli oli oikein veikanneille tuloksekas, sillä se palautti reippaasti yli kaksi tonnia vaihdon ollessa runsaat 70 000 euroa.

Päätöskohteen vei Arna Ruohomäen Bella Bloom hyvän sisäratajuoksun jälkeen. Tamma ohitti johtaneen Grainfield Aidenin sata ennen maalia Midnight Sun Selin ollessa kolmas.

 

Pilvenmäen indikaattoritaulu pimeni ravien aikana ja radalla sietääkin miettiä kannattaako moista edes korjata. Se vie nimittäin näkyvyyttä ja kertoimet näkee yhtä hyvin sisällä olevista monitoreista.

Kansaakin oli paikalla varsin mukavasti ja se oli kelistä johtuen myös lievästi janoista. Terassi kiittää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic