Lounais-Häme Loimaa

"Ehdottomasti hyvä saavutus" – Hurrikaani on viihtynyt koko kauden kärkikahinoissa

Hurrikaani-Loimaa aloitti kevätkautensa voitokkaasti. Joukkue on pelannut joitakin notkahduksia lukuun ottamatta tällä kaudella erinomaista lentopalloa, ja päävalmentaja Jussi Heino näkee ehdottoman hyvänä saavutuksena sen, että loimaalaiset ovat koko kauden ajan olleet sarjataulukossa kolmen parhaan joukossa.
Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino kertoo nauttivansa Suomen Cupista. – Pidän siitä kerrasta poikki –fiiliksestä, Heino sanoo. Suomen Cupin välierässä Hurrikaani kohtaa uuden tuttavuuden Karelian Hurmoksen Loimaalla 17. tammikuuta. Kuva: Christoffer Enckelman

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino on tyytyväinen joukkueensa syyskauden esityksiin.

– Syyskausi oli tuloksellisesti hyvä. Olemme olleet koko ajan kärkikahinoissa ja hyvissä asemissa, minkä lisäksi olemme pärjänneet hienosti Suomen Cupissa. Itselläni on sellainen olo, että Eurocupissa olisimme voineet pelata paremmin. Tosin vastustaja oli äärimmäisen kova, mutta silti, Heino pohtii.

Heino tunnustaa kuitenkin välillä harmitelleensa yksittäisiä pelejä, etenkin niitä, joissa kahden ensimmäisen kirkkaasti voitetun erän jälkeen joukkue on hävinnyt kolmannen ja sen lisäksi välillä myös neljännen erän.

– Heikkojakin hetkiä tulee. Usein niissä otteluissa vastustaja on parantanut peliään, ja homma on tasoittunut. Ehkä pelaajien omassa päässä on ollut sellaista ajatusta, että kun kaksi erää on voitettu, koko peli on hoidettu, mutta eihän se koskaan niin mene. Jostakin syystä on lähdetty vain varmistelemaan ja oma taso on pudonnut. Kuitenkin näissäkin otteluissa on ollut hienoa nähdä neljännen ja viidennen erän paluut.

Jobin postia

Syyskauden synkkä hetki osui joulun alle, kun loistavaa kautta pelannut Eemeli Kouki loukkasi nilkkansa pahasti Suomen Cupin ottelussa Raision Loimua vastaan. Mestaruusliigan joulukuun pelaajaksi valitun yleispelaajan nilkka jouduttiin operoimaan, ja mies on poissa pelistä näillä näkymin ainakin kahdeksan viikkoa.

– Koska olen ikuinen pessimisti, mietin Koukin osalta jo enemmänkin seuraavaa syksyä. Saattaa olla, että hän jossakin playoffs-pelien vaiheessa esiintyy kentällä, mutta sen asian varaan en paljon laskisi. Onneksi reserviä kuitenkin riittää, kun jäljellä on kolme hyvää yleispelaajaa eli Tapio Toiviainen, Tomi Rumpunen ja Kasimir Vuorinen, Jussi Heino toteaa.

Tässä kuussa Hurrikaanilla on peräti kahdeksan ottelua. Niistä ensimmäisessä loimaalaiset voittivat Vantaa Ducksin 3-0 viime lauantaina.

– Joulun ja uuden vuoden välillä meillä oli hyvä perustreeniputki, jonka aikana hommia tehtiin mukavasti. Nyt keskitymme enemmän peleihin, kun perustyö ja fyysinen työ on tehty.

Hurrikaani on koko kauden ollut sarjataulukossa kolmen parhaan joukossa. Tällä hetkellä joukkue on kolmantena, ja edellä ovat kestosuosikki VaLePa ja Savo Volley.

– Sarja on tasainen, ja myös takanamme on kovia joukkueita. VaLePan olemme tällä kaudella voittaneet kertaalleen ja Savo Volleylle hävisimme 2-3. Nyt vain pelataan lentopalloa siten kuin olemme harjoitelleetkin. Laatu siirretään peliin.

Runkosarjan kolmannella sijalla olemisen Heino näkee ehdottoman hyvänä saavutuksena.

– Jos olemme runkosarjan päätyttyäkin näissä asemissa, tulos on edelleen erinomainen.

Seuraavan kotiottelunsa Hurrikaani pelaa lauantaina 12. tammikuuta. Tuolloin vastustajana on Akaa-Volley.

 

Lue myös: Hurrikaanin amerikkalaispassari katsoo eteenpäin vaikka lentopallokentällä ei kulkisikaan: ”Maailmasta pitää iloita”

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic