Lounais-Häme

Ehtootori nousi kesään kuin feenikslintu

Keppihevostelua MLL:n kanssa, sukellusta Gummiwihdan riveissä, tikanheittoa Forssan Seudun Tikassa, suunnistusta Lounais-Hämeen Rastissa vai frisbeegolfia FBG:ssä?

Yhteensä kymmenen erilaista lasten ja nuorten harrastusmahdollisuutta esittäytyi Forssan Kehräämöllä kesän ensimmäisellä varsinaisella ehtootorilla.

Varsinaisella siksi, että otettiinhan ehtootoreihin varaslähtö jo toukokuun puolella, mutta torstaina alkoi tuttu noin kuukauden kestävä ehtootorien kesäputki.

Sään helliessä kiinnostuneita harrastuksen etsijöitä riitti. Forssalaiset Aino ja Anton Ahonen poikkesivat torilla äitinsä Mitsu Ahosen kanssa.

-Tulimme katsomaan harrastusmahdollisuuksia ja samalla kirppiksiä. Kävimme myös lättyjä syömässä, Mitsu kertoi.

Aino, 8, ei tällä hetkellä harrasta mitään, vaikka kokeilikin jumppaa aiemmin. Anton, 14, pelailee kavereiden kanssa jalkapalloa, heittelee frisbeegolfia ja harrastaa VPK:ta. Anton ei tyrmännyt silti mahdollisuutta uusista harrastuksista.

-En tiedä, ehkä täältä jotain löytyy, Anton hymähti.

Ehtootorilla oli esittäytymässä myös tuore koripalloseura Feeniks Basket. Seuran pisteellä pyöri myös värikäs otus.

-Se on seuran uusi maskotti, joka on nyt ensimmäistä kertaa esillä, seuran minityttöjen valmentaja Anna Peltonen kertoi.

Feenikslintua esittävä maskotti herätti tapahtumapaikalla ansaittua huomiota. Sen kulkiessa alueella Feeniks Basketin C-tytöissä pelaava Oona Hjelm pomputteli koripalloa vieressä.

-Vielä en ole löytänyt täältä uusia harrastuksia, mutta me tulimmekin vasta, Hjelm totesi aiemmin ringetteä harrastanut kaveri Elsa Kivelä vierellään.

Kulttuuriyhdistys Kuvion Minna Lehtola keräsi paikalla tietoa ja ajatuksia jo tulevaisuutta varten.

-Meillä on piste, jossa lapset ja nuoret voivat maalata tai piirtää, mitä he haluaisivat harrastaa Forssan seudulla, ja me yritämme edistää toiveiden täyttymistä, Lehtola kertoi.

Koko kesän ehtootorien kohderyhmänä ovat erityisesti lapset ja lapsiperheet, mikä näkyy tulevissa teemoissakin: Maalla, ilmassa ja vedessä, pihapelit, lasten karnevaalit sekä piipun juurella.

Tuttuun tapaan joka viikko ehtootorilla on myös kirpputoriosio. FL

Ehtootoreja Forssan Kehräämöllä 27.7. asti joka torstai klo 17–20.

Uusimmat

Fingerpori

comic