Lounais-Häme

"Ei ihan täysi potti mutta tyytyväisiä silti ollaan" – Forssan Monikylän liikuntahallille 692 000 euron avustus

Rakennuslupakäsittelyn jälkeen suunnitelma ja tarkempi hinta-arvio Forssan valtuustolle.
Monikylään suunnitellut eri toiminnot ovat omissa soluissaan. Pienille on omat tilansa, isommille omansa. Kuva: Muu
Monikylään suunnitellut eri toiminnot ovat omissa soluissaan. Pienille on omat tilansa, isommille omansa. Kuva: Muu

Forssaan suunnitellun Monikylän liikuntahalli saa valtionavustusta 692 000 euroa. Forssa tavoitteli 640 neliön liikuntahallihankkeelleen täysimääräistä 750 000 euron avustusta.

– Ihan täyttä lottopottia ei tullut, mutta olemme tähän todella tyytyväisiä. Näistä rahoista käydään Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella kova kisa, kommentoi Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen.

Avustuksen lopullisen suuruuden määrittelivät piirustukset, kuvat ja kustannusarvio, jotka toimitettiin aluehallintovirastolle arvioitavaksi.

Lue myös:  Monikylän liikuntasalille avustusta 750 000 euroa – Salin suunnittelu jatkuu valtuuston syyskuisen päätöksen pohjalta

Pynnösen mukaan Monikyläksi kutsutun koulun, päiväkodin ja liikuntahallin kokonaisuuden suunnittelu on edennyt aikataulussa. Tölölle nousevan uudisrakennuksen rakennuslupa on hakuvaiheessa.

– Sen jälkeen suunnitelmat ja tarkempi hinta-arvio esitellään kaupunginvaltuustolle kesäkuussa, ja sitten on urakkatarjousten aika.

Lue lisää Monikylästä: Forssan uusi koulu-päiväkoti nousee kylän ideasta, Tölön Monikylä on muunneltava osiensa summa

Avustusta yhteensä 28.3 mijoonaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen myönsi liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yhteensä 28,3 miljoonaa euroa.

– Nyt myönnetyillä liikuntapaikkarakentamisen avustuksilla edistetään kansalaisten hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa, ministeri totesi.

Tavoitteena on erityisesti avustaa laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista ja peruskorjaamista sekä niihin liittyvää varustamista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät avustukset kohdennettiin ensisijaisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikuntasaleihin ja -halleihin. Jäähallien hakemukset ovat pienentyneet merkittävästi.

Uimahalleja avustetaan muutamia, mutta suurimmat yksittäiset avustukset kohdistettiin uimahallihankkeisiin.

Kansallisesti merkittävinä hankkeina avustettiin Helsingissä Olympiastadionin uudistamista ja Urhea-hallin rakentamista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic