Lounais-Häme

Ei kipuja, ei särkylääkettä

Janne Korpelan 1 400 kilometrin taival Nuorgamista kohti Helsinkiä jatkuu myötätuulessa.

Viimeinen viikko kuukauden mittaisesta urakasta on jo hyvässä vauhdissa. Vaikka forssalaisjuoksijalla on takanaan reilut tuhat kilometriä, mies on hämmästyttävän pirteässä kunnossa.

Paikat ovat ehjänä, mieli virkeä ja juoksu maistuu. Jokaisena päivänä on tuntunut kivalta lähteä juoksemaan.

-Yllättävän hyvältä tuntuu. En olisi ennen ensimmäistä etappia uskonut, että 24. heinäkuuta tuntuu tältä. En ole syönyt tämän matkan aikana vielä yhtään särkylääkettä, koska mitään kipuja ei ole. Ja juoksuvauhti on pysynyt alusta asti samana, Korpela kertoo.

 

Korpela lähti Nuorgamista Helsinkiä kohti 1. heinäkuuta. Eilen hän ja muut Suomi 100 -juoksussa vielä mukana olevat ultrajuoksijat saapuivat Jyväskylään, josta matka jatkuu aamulla yhdeksältä kohti Korpilahtea.

Päivittäisten etappien pituudet ovat 43–56 kilometriä. Siis enemmän kuin maraton päivässä.

-Yllätyn joka päivä, miten tässä menee näin hyvin. Olen löytänyt flow-tilan, nautin juoksemisesta, vaikka takana on jo yli tuhat kilometriä. Fiilistä on vaikea pukea sanoiksi. Ehkä treeneissä tuli tehtyä jotain oikein, kun nyt kulkee näin hyvin, Korpela kertoo.

Korpela ei mieti maalia, 300 kilometrin päässä siintävää Helsinkiä ja Senaatintoria. Matkaa riittää ja paljon voi tapahtua.

-Fiilis on luottavainen, mutta päivä kerrallaan tässä edetään. Täytyy vain jatkaa kuten tähänkin asti. Syödä hyvin ja pitää vauhti maltillisena, eikä yrittää mitään loppukirejä. Tällä tyylillä on tultu 24 päivää ja tullaan loput 6, jos ne nyt ovat tullakseen.

 

Korpela on pitänyt läpi juoksun itselleen sopivaa, 5,5–6 minuutin kilometrivauhtia. Hän on juoksun lomassa nauttinut Suomen suvesta, sen maisemista ja vaihtelevista säistä.

– Olen nähnyt hienoja maisemia. Meillä on kaunis maa, jota tulee harvoin katsottua tästä perspektiivistä. Niin kiire ei ole ollut, ettenkö ole ehtinyt reitin varrella pysähtyä hetkeksi ja jutella meitä juoksijoita seuraamaan tulleiden kanssa. Jos jotakin tämä meidän tapahtuma kiinnostaa, niin aina on aikaa vaihtaa muutama sana, Korpela vakuuttaa.

 

Korpelan taival Nuorgamista Helsinkiin on osa Suomi 100 -juoksua. Tapahtuman tarkoituksena on edistää rajojen rikkomista, henkistä kasvua sekä luoda yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Matkaan lähti kuun alussa 14 juoksijaa, joista Korpelan lisäksi 9:llä on vielä mahdollisuudet juosta täysi matka lähdöstä maaliin.

Suomi 100 -juoksu kuuluu Suomi 100 vuotta -juhlavuoden virallisiin tapahtumiin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic