Lounais-Häme

Ei mitään penkinkuluttajia - Alulle neljä kovaa sopimusta

Naisten Korisliigassa pelaavan Forssan Alun valmistautuminen uuteen kauteen on hyvässä vauhdissa.

Joukkue on harjoitellut jo tovin, ja eilen Alku julkisti ensimmäiset pelaajasopimuksensa. Alku lähti liikkeelle niin sanotusti terävä pää edellä, sillä joukkue kertoi tehneensä jatkosopimukset Alussa viime kaudellakin pelanneiden Mia Loydin, Meral Bedretdinin ja Hanna Vapamaan kanssa. Uutena ”vanhana” pelaajana joukkueeseen palaa viime kauden Utahin yliopistossa opiskellut ja pelannut Elli Koskinen.

-Lähdimme räväkästi liikkeelle, ja lisää nimiä on luvassa. Nyt saatiin hienosti pää auki, toteaa Alun manageri Jyrki Tulander.

 

Alussa jatkava amerikkalaislaituri Mia Loyd pelasi naisten Korisliigassa vahvan kauden. Hän oli koko sarjan tehokkain pelaaja. Noin 180-senttinen Loyd teki sarjassa 24,9 pisteen ja 13,4 levypallon ottelukeskiarvon.

24-vuotias Loyd pelaa kesän Australiassa, josta hän palaa Forssaan syyskuussa. Taitavan ja taistelutahtoisen amerikkalaisen perässä olivat muutkin suomalaisseurat, mutta hän halusi jatkaa Alussa.

-Kun kauden viimeisen pelin jälkeen lähestyin Loydia jatkosopimus mielessä, hän naurahti, että olen myöhässä. Kaikki muut seurat olivat jo kosiskelleet häntä, kertoo Tulander.

Loydin lisäksi myös Bedretdin ja Vapamaa kuuluivat Alun avainpelaajiin viime kaudella. 25-vuotias Bedretdin kokosi 9,9 pisteen, 4,2 levypallon ja 2,7 syötön ottelukohtaisen keskiarvon. Takapelaajalla on juniorivuodet mukaan luettuna 80 maaottelua, joista 11 naisissa.

Kokenut Vapamaa toimi viime kaudella Alun kapteenina. Hän heitti 7,0 pisteen ja otti 6,0 levypallon ottelukeskiarvon. Laituri on pelannut 70 maaottelua, niistä 13 naisissa.

 

Sentteri Elli Koskinen pelasi Alussa kaudella 2016–17 28 ottelua 2,9 pisteen ja 4,4 levypallon keskiarvolla. Forssan-vuoden jälkeen nyt 22-vuotias Koskinen suuntasi pelaamaan Yhdysvaltojen yliopistosarjaan Utahin yliopistossa.

-Elli on nyt aivan eri Elli kuin viimeksi täällä Forssassa. Hän on voimakkaampi ja nopeampi ja innoissaan joukkueen uudesta tavasta treenata, Tulander kertoo.

Alku aloitti treenit viime kuussa ja vetää harjoitukset joukkueena tämän kuun. Heinäkuu pelaajilla on omatoimista ja elokuussa palataan taas yhteistreeneihin. Alun mittapuulla harjoituskausi alkoi poikkeuksellisen aikaisin.

-Ensimmäisen kerran pitkään aikaan on niin, että pelaajat soittavat minulle, onko meillä vielä tilaa joukkueessa. Tulander on se sama vanha Tulander, mutta ilmeisesti Rousku on se nimi, joka on saanut muutoksen aikaan, viittaa Tulander Alun päävalmentajana jatkavaa Risto-Matti Rouskuun.

 

Tulander lupaa, että uusia pelaajasopimuksia julkistetaan lähiviikkoina. Neuvottelut ovat pitkällä, mutta nimiä ei ole vielä paperissa. Osa uusista pelaajista on Tulanderin mukaan tuttuja, vaikka he eivät ole aiemmin pelanneet Alussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic