Lounais-Häme Forssa

Ei ollut saumoja: Naisten Korisliigaa johtava HyPo pehmensi Alun

Meral Bedretdin jaksoi taistella loppuun asti, vaikka Ponteva meni menojaan hyvissä ajoin. Kuva: Tapio Tuomela
Meral Bedretdin jaksoi taistella loppuun asti, vaikka Ponteva meni menojaan hyvissä ajoin. Kuva: Tapio Tuomela

Sarjakärki HyPo oli odotettuakin kovempi pala keskiviikkoiltana Forssassa. Ponteva ei jättänyt naisten Korisliigassa kuudentena olevalle Alulle mitään mahdollisuuksia ja karkasi tylyyn 55–102 (24–50) -voittoon Feeniksissä.

HyPo tuli parketille kuin pyörremyrsky ja vei peliä alkuhetkistä asti. Kovaa tempoa pitänyt joukkue puolusti tiukasti, hyökkäsi organisoidusti ja pisti tarkasti palloa pussiin.

Ponteva vei jo avausneljänneksen pistein 12–28. Alulla meni lähes neljä minuuttia ennen kuin joukkue sai ensimmäisen korin aikaiseksi.

Tahti ei muuttunut missään vaiheessa peliä. Pontevan tempo ja aggressiivisuus sai Alun kadottamaan palloja, eikä joukkue tahtonut ehtiä levypalloihinkaan. Peli oli lopullisesti ratkaistu viimeistään kolmannen jakson alun jälkeen.

– Tulimme huonosti valmistautuneena peliin. Tiesimme, että HyPo pitää tempoa, mutta emme ole valmiita peliin. Olimme pehmeitä molemmissa päissä kenttää ja päästimme HyPon juoksemaan helppoja koreja. Ja kun vielä annoimme Randi Brownille vapaita heittopaikkoja, jotka hän käytti hyväkseen, niin joukkue sai hengen päälle. Tässä on lopputulos, Alun valmentaja Risto-Matti Rousku totesi.

Tarkkakätinen Brown pussitti vieraille 39 pistettä ja Jessica January 22. Taru Tuukkanen saatiin pidettyä 15 pisteessä, mutta konkari jakeli hyviä syöttöjä ja piti Alun korinaluspelaajat pimennossa.

Meral Bedretdin heitti Alulle 13 pinnaa, Mia Loyd 11 ja Emily Kinneston 10. Positiivisimman kuvan jätti kuitenkin pelintekijä Janette Hanni, joka kentälle päästyään pelasi rohkeasti ja upotti viisi pistettä.

Alku pelaa viimeisen runkosarjapelinsä ensi lauantaina Espoossa Honkaa vastaan. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic