Lounais-Häme Forssa

Ei se ollut paljosta kiinni - FoSulle tärkeää oppia ensi kautta varten

FoSulla vahva kausi, vaikkei aivan Divariin yltänytkään.
FoSu pelasi hyvän kauden, vaikkei nousuun aivan pystynytkään. Kuva: Tapio Tuomela
FoSu pelasi hyvän kauden, vaikkei nousuun aivan pystynytkään. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Suupparien kausi päättyi lauantaina pettymykseen, kun joukkue taipui SB Vantaalle Divarin karsinnassa otteluvoitoin 2–0. Vaikka asetettu tavoite jäi vajaaksi, joukkue pelasi vahvan, nousujohteisen kauden. FoSu näytti, että paluu Divariin on täysin mahdollista forssalaisella pelaajarungolla.

– Vaikka vielä harmittaa, oli kaudessa paljon positiivisia asioita. Joukkue kehittyi kauden mittaan ja saimme ajettua nuoria pelaajia ryhmään sisään. Joukkuehenki oli erittäin hyvä, sanoo Suupparien päävalmentaja Ville Into.

FoSu harjoitteli kesän hyvin, mutta kauden alku oli kovilla tavoitteilla 2. divisioonan Länsirannikon lohkoon lähteneelle joukkueelle hankala. Joukkue hävisi puolet kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan.

– Kausi alkoi tahmeasti. Maaliteko oli tuskaista, Into muistaa.

Peli alkoi kuitenkin kohta kulkea, ja muutaman forssalaislähtöisen pelaajan paluu riveihin sai joukkueen vielä parempaan lentoon. FoSu pelasi runkosarjan lopun joulukuusta maaliskuulle ilman tappioita ja nousi sarjataulukossa toiseksi.

Pudotuspeleissä joukkue kaatoi FBT PiTun ja IBK Medan, mutta varsinaisten nousukarsintojen ensimmäisellä kierroksella SB Vantaa osoittautui liian kovaksi palaksi.

– Täytyy sanoa, että SB Vantaa oli kova vastustaja, kaikki kunnia heille. Joukkue pelasi virheettömästi ja voitti kaksinkamppailut. Meille tuli taas paljon syöttövirheitä, eikä pallollinen pelaaminen ollut muutenkaan parasta. Emme pystyneet pelaamaan näissä peleissä omalla tasollamme. Tästä otetaan opiksi ensi kautta ajatellen.

FoSu tähtäsi jo tällä kaudella Divariin. Se ei toteutunut, mutta vahva kausi näytti, että paluu porrasta ylemmäs on täysin mahdollista, kunhan kaikki menee nappiin myös ratkaisupeleissä.

– Ei nousu ollut isosta kiinni nytkään, painottaa FoSun valmentajana jatkava Into.

FoSu aikoo jatkossakin edetä forssalaisvoimin. Pelaajia ei haluta haalia ympäri maata, sillä oma juniorituotanto on vahvaa ja paluumuuttajillakin tuntuu olevan kiinnostusta Forssan suuntaan.

Joukkue vetää nyt rankan kauden jälkeen hetken henkeä, mutta kausi 2019–20 on jo oven takana. Uusi kausi alkaa jo perinteisesti toukokuun alussa järjestettävällä try out – ja starttipäivällä. FL

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic