Lounais-Häme Forssa

Ei se vaan taaskaan riittänyt: FoKoPolle tappio hyvän alun jälkeen

Rutinoitunut ToPo kampesi voiton FoKoPosta.
Cedric Latimerin yli liitelevä Isaac Williams oli FoKoPon ykkönen ToPoa vastaan. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

FoKoPolla oli tiistai-iltana saumat ottaa kauan kaivattu kauden kolmas voitto A-divisioonassa. Joukkue oli pitkään niskan päällä ToPoa vastaan, mutta jonkinasteinen väsy ja Juuso Kauppisen kovat korit käänsivät pelin lopussa helsinkiläisille. Kokenut ToPo vei tärkeät pisteet 79–85 (37–31) -voitolla.

– ToPo on yksi sarjan kärkijoukkueista, ja saimme hyvän tappelun heitä vastaan aikaiseksi. Se ei kuitenkaan lämmitä, kun tuloksena ei ollut yhtään sarjapistettä, tiivisti FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos forssalaistunnelmat.

Koripojat vei laiskavauhtista peliä kolmannen jakson lopulle asti. Joukkue nosteli pinnoja korin alta ja onnistui upottamaan heittojaan myös kolmen pisteen viivan takaa. Suurimmillaan FoKoPo johti peliä toisella jaksolla 11 pisteellä lukemissa 36–25.

FoKoPo johti tauolla peliä vielä pistein 37–31, mutta ToPo Juniorit -nimellä pelaava helsinkiläisseura näytti kolmannella jaksolla, ettei se taivu helposti. Rutinoitunut ToPo imi FoKoPon johdon kiinni ja nousi ensi kertaa pelin alkuhetkien jälkeen johtoon 54–55-numeroissa.

FoKoPo yritti loppuun asti, mutta ToPo kampesi väkisin voittoon. Juuso Kauppinen upotti kovia heittoja ja konkarit Arsene Towa ja Cedric Latimer piristyivät FoKoPon kannalta väärään aikaan.

– Vaikka pelissä ei ollut kova tempo, se oli kovaa taistelua ja vääntöä. Meille tuli etenkin puolustuksessa lyhyitä jaksoja, jossa pelaajamme ilmeisesti väsymyksen takia vähän nukahtivat, Grönroos totesi.

FoKoPon ykkönen oli tuttuun tapaan Isaac Williams, joka teki peliä ja pussitti 25 pinnaa. Gilbert Talbot väänsi korin alla vahvasti ToPon kokeneita senttereitä vastaan ja nosteli 18 pistettä ja kahmi 14 levypalloa. Kotimaisista pelureista pirtein oli Aku Haikonen, joka kokosi 19 pistettä.

ToPon paras oli forssalaisille pitelemätön Juuso Kauppinen. Juoni takamies säkitti 27 pinnaa. Kymmeneen pinnaa ylsivät HL Coleman, Arsene Towa ja Alvar Michelsen. Cedric Latimer upotti ratkaisuhetkillä kolmen pisteen heittoja.

Voitto nosti ToPon sarjataulukossa neljänneksi, FoKoPo on neljällä pisteellä yhä kymmenentenä.

– Tässä pidetään vähän aikaa huilia ja sitten aletaan treenata niitä asioita paremmiksi, missä olemme olleet syksyllä heikkoja, Grönroos tuumi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic