Lounais-Häme

Ei se voitto, vaan kaksoisvoitto

Ratsastus

Ypäjä

Kouluratsastuksen kansainvälinen kolmen tähden GP-viikonloppu päättyi sunnuntaina suomalaisjuhliin. Porvoolainen Stella Hagelstam ratsasti New Hill Julitrealla Grand Prix Specialin voittoon hyvällä tuloksella 69,78 prosenttia.

Kakkoseksi Bellissimolla ratsastanut Mikaela Lindh täydensi suomalaismenestyksen. Kolme seuraava sijaa menivätkin ulkomaalaisille ratsukoille. Kolmas oli Ruotsin Per Duvefelt Edvinillä, neljäs Viron Dina Ellerman Landy’s Akvarelilla ja viides Ruotsin Märit Olofsson Nääs Strolchi-ruunalla.

Suomalaiset jyräsivät Ypäjällä, sillä he ottivat lauantaina käydyssä Grand Prix -luokassa kolmoisvoiton. Lindh valtasi kahdella ratsullaan ykkös- ja kolmospaikat ja Hagelstam oli toinen. Hagelstam vei Ypäjän kahden kolmen tähden kisan yhteiskilpailun.

Hagelstam oli syystäkin tyytyväinen viikonvaihteeseen. Yhteistyö New Hill Julitrean kanssa sujui mainiosti vaativalla kolmen tähden tasolla.

– Hienostihan se meni, kun ajattelee kuinka paljon olen joutunut tekemään töitä tämän hevosen kanssa, että olen saanut sen nousemaan GP-tasolle. 68 ja 69 prosentin tulokset osoittivat, että perustaso on noussut hyvälle tasolle, sillä kummallakin radalla tuli rikkeitä, Hagelstam kertoi.

Hagelstamin tavoitteet sujuvasti liikkuvan New Hill Julitrean kanssa ovat korkealla. 12-vuotiaassa tammassa riittää potentiaalia.

– Kauden päätavoite on EM-kisoissa, jotka käydään Göteborgissa elokuussa. Pidemmän aikavälin tähtäin on asetettu Tokion olympialaisiin.

Hagelstam aikoo kilpailla kevään ja kesän ahkerasti. Tarkoitus on kiertää ainakin yksi GP-tason kilpailu kuukaudessa.

Turkulaislähtöinen, nykyään lähellä Kööpenhaminaa asuva ja harjoitteleva Mikaela ”Fiia” Lindh ei saanut Bellissimolta aivan yhtä hyvää suoritusta kuin lauantaina, jolloin ratsukko nappasi GP:n voiton. Uljas ruuna oli sunnuntaina väsynyt ja jännittynyt.

– Nyt tuli virheitä. Hevonen on ollut villi ja se on yhä hirveän herkkä reagoimaan. Lisäksi takana on pitkä viikonloppu, mikä näkyi nyt Specialissa, totesi Lindh.

– Virheistä huolimatta saimme 67,8 prosenttia. Kun onnistumme, tulos on hyvä, Lindh jatkoi.

Lindh kiiruhtaa Bellissimon kanssa hitaasti. Vahvasta ja näyttävästä hevosesta on vaikka mihin, kun se tottuu kisaamaan kansainvälisellä tasolla. Tähtäin on maailmancupissa ja olympialaisissa.

– Tämä on ehdottomasti Tokion-projektini hevonen. Siltä löytyy kaikkien haluamaa räjähtävyyttä, mutta se on vielä pelokas. Se pelkää kirjaimellisesti omaa varjoaankin, kertoo Lindh, joka oli mukana 2012 Lontoon olympialaisten kouluratsastuskilpailussa tanskalaisruuna Skovlunds Más Guapolla.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic