Lounais-Häme

"Ei sentään sada lunta"

Vettä lorottaa, mutta auto toisensa perään kaartaa Kiimassuon jätekeskukselle. Peräkärryissä on lehtiä, risuja ja paloiksi leikattuja puita.

On jälleen jokavuotinen risupäivä. Päivä tarkoittaa sitä, että puutarhajätteet saa tuoda ilmaiseksi Kiimassuon jätekeskukselle ja kaupanpäällisiksi saa vielä mukillisen mehua.

Ilmainen jätteenkeräys houkuttaa paikalle usein runsaasti paikallisia. Joinakin vuosina on suorastaan joutunut jonottamaan, että voi jättää risunsa kierrätykseen. Tällä kertaa sade kuitenkin rajoittaa kävijöiden määrää sen verran, ettei juuri tarvitse odotella pääsyä keräyspisteen viereen.

-Monissa kunnissa saa muuten viedä risuja jätekeskukselle joka päivä ilmaiseksi. En ymmärrä, miksi se on Forssassa maksullista, peräkärryn kanssa paikalle ajanut Ismo Hokka huomauttaa.

Hän on auttamassa poikaansa Tuomas Hokkaa risujen kierrätyksessä. Hokalla on peräkärryssään ainakin männyn- ja pensaanoksia.

-Leikkasin nämä muutama viikko sitten, kun oli vielä mukavat kelit, Tuomas Hokka kertoo ja heittelee peräkärrystään raskaita oksia jätekeskuksen pihassa jatkuvasti kasvavaan lehti- ja risukasaan.

Säät ovat rajoittaneet Hokan puutarhanhoitoa ainakin jonkin verran.

-Ruoho on jäänyt leikkaamatta. Se kai pitäisi vielä saada lyhyeksi ennen kuin talvi tulee.

Muut puutarhatyöt on pitänyt hoitaa sateessa, koska sellainen on usein osunut kohdalle juuri silloin, kun olisi aikaa tehdä pihatöitä.

-Eipä tässä olla sokerista tehtyjä. Pitää vain pukea sadevaatetta päälle.

Sadekeli on asennekysymys myös Tapani Mänttärin mielestä. Hän on tuonut useita jätesäkillisiä lehtiä ja risuja kierrätykseen.

-Sentään ei sada lunta, hän tuumaa.

Mänttäri on tullut risupäiville vahingossa. Hän ei tiennyt, että tänään on ilmaista tuoda risut kierrätykseen.

-Normaalisti kyllä maksan ihan mielelläni siitä, että pääsen näistä eroon. Maksu on vain muutaman euron luokkaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic