"Ei täällä varmastikaan nukuta" - sote-valiokunnan puheenjohtaja Kiuru vastaa perustuslakivaliokunnan kysymyksiin

Helsinki
23.11.2018, 10:47

Kotimaa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) on tänään perustuslakivaliokunnan kuultavana sote-uudistuksesta. Kiurun lisäksi perustuslakivaliokunnan vieraina on myös sote-valiokunnan valiokuntaneuvoksia.
Kiuru saapui kuulemiseen rauhallisin mielin.
– Tämä kuuluu valiokunnan puheenjohtajan työtehtäviin, ja siltä osin olemme varautuneet hyvin. Meillä on valiokuntaneuvokset paikalla ja juuri äsken, kun lähdin (sote-)valiokunnasta, niin siellä vielä toivotettiin tsemppiä, Kiuru kommentoi perustuslakivaliokunnan ovella.
Kiuru kertoi odottavansa perustuslakivaliokunnalta useita tarkentavia kysymyksiä ja halua puida yksityiskohtia.
– Ei täällä varmastikaan nukuta.

Sote-matkaa on vielä jäljellä

Jättimäisen sote-uudistuksen eduskuntakäsittely on edelleen kesken. Tällä hetkellä perustuslakivaliokunta tarkastelee sote-valiokunnan tekemiä mietintöluonnoksia.
Valmistumisaikataulusta ei ole tarkkaa tietoa. Hallituksen tavoitteena on ollut, että suuri sote- ja maakuntauudistus saataisiin hyväksyttyä vielä tällä vaalikaudella eli ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.
Matkaa on jäljellä. Perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen sote-paketista vastaavan sote-valiokunnan pitäisi vielä tehdä lopulliset mietinnöt ennen kuin asiasta voidaan äänestää suuressa salissa.
Suuri kysymys on ollut, millaisia muutoksia perustuslakivaliokunta mahdollisesti vielä haluaa sote-mietintöpapereihin. Jos muutokset olisivat merkittäviä, kysymys on siitä, ehdittäisiinkö ne toteuttaa tällä vaalikaudella.
Eduskunnalle on varattu täysistuntoja maaliskuun puoliväliin saakka. Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic