Lounais-Häme

Ei tänne nukkumaan ole tultu

Terroristit ovat voittamassa. Pahisten asettama pommi pitäisi purkaa, mutta aika loppuu kesken. Vieressä fantasiahahmot mäiskivät toisiaan mitä mielikuvituksellisimmilla astaloilla. Toisella puolella pöytää joku täydentää asekokoelmaansa.

Pelko pois, nyt puhutaan tietokonepeleistä. Reilun parinkymmenen hengen joukko nuoria Forssan seudulta kokoontui viikonlopuksi pelaamaan ja viettämään aikaa yhdessä Tehtaankoululle. Lanien päävastuullisena järjestäjänä toimi forssalainen Arttu Koivunen.

-Olin työharjoittelussa nuorten palvelupiste Ohjaamossa kun kaupungintalolta tuli ehdotus tällaisen tapahtuman järjestämisestä. Minun vastuullani oli tapahtuman mainostaminen, tiedotus ja sponsoreiden hankkiminen, Koivunen kertoo.

Kiinnostus tapahtumaa kohtaan oli suurta. Perjantaina ovet avattiin neljän aikaan iltapäivällä. Pian nuoria alkoi virrata paikalle niin, että Koivunen ehti jo huolestua paikkojen riittämisestä.

-Virta tyrehtyi onneksi ennen kuin paikat loppuivat. Tilana tämä on aivan loistava lanien järjestämiseen, on riittävästi tilaa, keittiö ja vähän rauhallisempi nurkkaus nukkumiseen.

Koivunen itse nukkui perjantain ja lauantain välisenä yönä muutaman tunnin. Osa pelaajista sinnitteli aamuun ilman torkahduksia. Forssalainen Kaapo Karvonen oli ummistanut silmänsä pariksi tunniksi, mutta seuraavaa yötä varten suunnitelma oli toinen.

-En aio nukkua! Tällaisiin tapahtumiin pääsee niin harvoin, että täytyy ottaa kaikki ilo irti.

Laneissa osallistujat tuovat paikalle omat tietokoneensa ja voivat vapaasti valita, mitä pelejä pelaavat. Tehtaankoululla järjestettiin tapahtuman aikana muutama organisoitu Counter-Strike -turnaus, joista ensimmäisen Karvonen vei nimiinsä.

-Olen pelannut tätä peliä ehkä vähän liikaakin, Karvonen hymähtää.

-Pelissä viehättää se, että yksin ei pärjää. Se on tiimipeli, jossa täytyy myös kommunikoida. Nytkin pelaan kavereiden kanssa, jotka istuvat tuolla pöydän toisella puolella.

Arttu Koivunen näkee asenteiden pelaamista kohtaan muuttuneen pikkuhiljaa suotuisammiksi. Pelimaailma on tullut jäädäkseen, joten pelaamisen hyödyt kannattaa ottaa todesta.

-Pelaaminen on myös sosiaalista. Vaikka istuisi näennäisesti kotona tietokoneella, voi olla kavereiden kanssa yhteydessä. Peleistä saa myös uusia tuttavuuksia.

Tehtaankoulut lanit saattavat hyvinkin saada jatkoa kesällä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti