Lounais-Häme

"Ei todellakaan!" sanoo tuleva puheenjohtaja

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä keskusteltu Forssan tulevasta uudesta palkkiosäännöstä. Luonnostekstissä mainitaan, että päätoimiselle hallituksen puheenjohtajalle tai muulle vastuuhenkilölle korvaus olisi 60000 euron vuosipalkkio, eli 5000 euroa kuukaudessa.

Kaisa Lepola kertoo, ettei hänellä ole aikomusta siirtyä kokopäivätoimiseksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ja jäädä pois päätyöstään.

-Ei todellakaan! Lepola tokaisee jämäkästi.

Hän toimii tällä hetkellä Lopen sosiaalihuollon erityisasiantuntijana.

-Yhden työpäivän viikossa irrotan omasta työstäni kaupunginhallituksen töihin, Lepola arvioi.

Tätä varten hän ottaa työstään palkattoman vapaan. Lepola arvioi käyttävänsä hallitustyöhön tunteina laskettuna silti noin kahdesta kolmeen työpäivää, vaikka palkkio tulee vain yhdestä päivästä.

 

Uutta palkkiosääntöä valmisteleva Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi tyrmää huhut 60000 euron vuosipalkkiosta.

-Ihmiset tekevät teksteistä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Voisi jopa sanoa, että luetaan kuin piru raamattua, hän tokaisee.

Hänen mukaansa luonnostekstissä oleva summa on peräisin eri kuntien vastaavien tehtävien palkkioiden vertailusta, jonka perusteella kaupunkiin räätälöidään nyt omaa forssalaista mallia.

-Ei tietenkään meillä ole samaa palkkiota kuin Turussa. Onhan kaupungeillakin hiukan kokoeroa.

Tämänhetkinen arvio puheenjohtajan tulevasta kuukausittaisesta palkkioehdotuksesta liikkuu sekä Lepolalla että Kesäniemellä tuhannen euron tienoilla. Tämä vastaisi noin yhtä työpäivää viikossa.

Jari Kesäniemi haluaa myös korostaa suurta vastuuta palkkioon nähden.

-Haluan korostaa sitä, että puheenjohtajuus tarkoittaa luottamustyötä 24/7. Joka päivä tulee yhteydenottoja, se on kokonaisvaltaista.

Hän arvioi, että uuden palkkiosäännön valmistelu menee kaupunginhallituksen kokoukseen 5.6. ja kesäkuussa valtuuston päätettäväksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic