Lounais-Häme Forssa

Ei tullut Sipulia, Palsternakkaa eikä Masua – Keskuskeittiölle löytyi lukuisten ehdotusten joukosta suuhun sopiva nimi

Voittajanimen tavuille annettiin osuvat perustelut. Nimi sopii myös Loikun kaveriksi.
Loimijoen Kuntapalveluiden kehitysjohtaja Tanja Kalliola (vas.), palveluesimies Paula Sulander, tuotantovastaava Sari Haavisto, ateriapalvelupäällikkö Jaana Ketonen ja toimitusjohtaja Soile Haavisto pääsivät ottamaan uuden keskuskeittiöön käyttöön alkuvuonna. Nyt keittiöllä on nimikin. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Loimijoen Kuntapalveluiden kehitysjohtaja Tanja Kalliola (vas.), palveluesimies Paula Sulander, tuotantovastaava Sari Haavisto, ateriapalvelupäällikkö Jaana Ketonen ja toimitusjohtaja Soile Haavisto pääsivät ottamaan uuden keskuskeittiöön käyttöön alkuvuonna. Nyt keittiöllä on nimikin. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Loimijoen Kuntapalvelut (Loiku) järjesti uudelle keskuskeittiölle nimikilpailun, johon saapui 122 ehdotusta.

– Olemme todella iloisia ja yllättyneitä, että saimme ehdotuksia näin paljon. Ehdotuksia tuli melkein 70 eri henkilöltä, toimitusjohtaja Soile Haavisto kiittelee.

Moni oli lähtenyt etsimään sopivaa nimeä raaka-aineista ja tarvikkeista. Keittiön nimeksi ehdotettiin muun muassa sipulia, palsternakkaa, kattilaa ja kasaria.

Kyökkiä tarjottiin nimeksi useissa ehdotuksissa, ja paikkaan viitattiin myös keskusköökillä ja ravintelilla. Olipa ehdotusten joukossa sapuska ja masukin.

– Todella hyviä ehdotuksia kaikki, Haavisto naurahtaa.

Voittajanimellä oli kaksi ehdottajaa. Heistä arvonnassa onni suosi Päivi Rämöä (oik.). Anne Kulmala voitti kaikkien ehdottaneiden kesken arvotun palkinnon. Kuva: Loiku.

Lyhyt ja ytimekäs voittaja

Hallitus päätyi antamaan uudelle keskuskeittiölle nimeksi Loimu, sillä se sopii hyvin Loikun kaveriksi.

Yhdessä ehdotuksessa nimen taustaa avattiin niin, että Loi-alkutavu viittaa Loimijokeen ja mu-lopputavu muonaan.

– Nimi tuntuu sopivan suuhun. Se on lyhyt ja ytimekäs.

Koska voittajanimellä oli kaksi ehdottajaa, pääpalkinto arvottiin, ja sen sai Päivi Rämö. Kaikkien ehdottajien kesken arvotun palkinnon voitti Anne Kulmala.

”Tärkeintä oli saada nimi”

Haavisto uskoo, että nimi tulee jollain tavalla näkyville kiinteistöön, mutta vielä niin pitkälle meneviä suunnitelmia ei ole ehditty tehdä.

– Tässä vaiheessa tärkeintä oli saada nimi, jotta pystymme ohjaamaan sähköpostit oikealla nimellä oikeaan keittiöön.

Keskuskeittiö valmistui vuodenvaihteessa. Sen toimintaa laajennetaan asteittain, ja parhaillaan on käynnissä tuotannon siirtäminen Tölön keskuskeittiöltä.

– Hiljaa hyvää tulee. Joka päivä opitaan uusien laitteiden käyttöä ja työt sujuvat joutuisammin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic