Lounais-Häme Lounais-Häme

Ei vielä satavarmasti peruttu: Superviikonlopun kohtalo ratkeaa ensi viikolla

Heinä–elokuun vaihteeseen sijoittuvan superviikonlopun kohtalosta ei ole tehty päätöksiä. Holjien ja Pick-Nickin vastaavat pitävät perumista todennäköisenä vaihtoehtona.
Harrasteajoneuvotapahtuma Pick-Nick vetää Forssaan joka vuosi noin 20 000 vierasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Harrasteajoneuvotapahtuma Pick-Nick vetää Forssaan joka vuosi noin 20 000 vierasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronaviruspandemian vuoksi yli 500 henkilön tapahtumat on kielletty kesä–heinäkuun ajan. Forssan seudun superviikonloppu sijoittuu heinä-elokuun vaihteeseen.

Tällä hetkellä varmaa on vain se, että Holjien avauspäivä eli perjantai peruuntuu. Hakkapeliitta ja Pick-Nick sijoittuvat kokonaan elokuun puolelle, mutta myös niiden järjestäminen on epävarmaa.

Lopulliset päätökset superviikonlopun kohtalosta tehdään parin lähiviikon aikana.

Holjilla on mahdotonta noudattaa turvavälejä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Holjilla on mahdotonta noudattaa turvavälejä. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Holjat holjattu?

Holjien piti kutistua tänä vuonna kahteen päivään, mutta näillä näkymin loputkin päivät katoavat.

Lue lisää: Holjista päivä pois.

– Näyttää siltä, että tämän vuoden holjat on holjattu. Päätöstä ei ole vielä tehty, mutta peruminen on todennäköisin vaihtoehto, Holjien toimitusjohtaja Simo Jaakkola toteaa.

Holjien organisaatio kokoontuu ensi viikolla. Vaihtoehtoja on periaatteessa paljon. Tapahtuman siirto eteenpäin, tapahtuma-alueen rajaus erillisiin korkeintaan 500 hengen yksiköihin, yksipäiväisyys…

– Jäädytämme tilanteen vielä viikoksi ja odotamme hallituksen uutta tilannekatsausta 3. toukokuuta.

”Heikolta näyttää”

Myös Pick-Nickin järjestäjät odottavat 3.5. luvattuja lisätietoja.

– Johtokunta kokoontuu ensi viikolla ja hiomme eri strategioita, tapahtumajärjestäjä Street Machine Club Forssa ry:n puheenjohtaja. Jyrki Jokela tiivistää mutta pelkää rajoitusten jatkuvan elokuun puolelle.

– Tässä vaiheessa ei tiedetä, saako elokuussa järjestää isoja tapahtumia. Heikolta näyttää, Saksa perui jo Oktoberfestit lokakuulta.

– Ja vaikka lupa saataisiin, millaiset olisivat riskit? Ei tarvita kuin 1–2 supertartuttajaa ja Pick-Nickin maine on mennyt, Jokela huomauttaa.

Koronaepidemia voi ratkaista vuoden 2021 Pick-Nickin ajankohtaan liittyvän päällekkäisyyden. Alkuperäisessä kalenterissa Pilvenmäen ravirata-alue oli varattu 1.8.2021 niin Pick-Nickille kuin Forssan Kuninkuusraveille.

Seinäjoen Kuninkuusravit peruttiin tältä vuodelta, ja järjestäjätaho anoo siirtoa ensi vuodelle. Suomen Hippos ei ole tehnyt vielä päätöstä, toteutuuko Seinäjoen toive ja siirtyisikö Forssan Kuninkuusravit vastaavasti vuodella eteenpäin.

Tämän hetken kokoontumisrajoitukset eivät ulotu Hakkapeliittatapahtumaan, joka järjestetään 1.–2. elokuuta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tämän hetken kokoontumisrajoitukset eivät ulotu Hakkapeliittatapahtumaan, joka järjestetään 1.–2. elokuuta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Oranssi palaa

Tammelan Nuorisoseura Aura ry:n puheenjohtaja Jouko Lehtonen käyttää Hakkapeliitta-tapahtumasta liikennevaloilmausta.

– Oranssi palaa. Ei näytetä vielä punaista eikä vihreää, mutta halu tapahtuman järjestämiseen on suuri. Johtokunta kokoontuu kahden viikon kuluttua, Lehtonen summaa.

Entäpä alle 500 hengen tapahtumat?

Lounais-Hämeen kesä on paljon muutakin kuin superviikonloppu. Tulevina viikkoina selviää, kuinka suuria tapahtumia kesä–heinäkuussa on mahdollisuus järjestää.

13.5. saakka sallittuja ovat korkeintaan 10 henkilön kokoontumiset. 3.5. odotetaan tietoa, jatketaanko 10 hengen kokoontumisrajoitusta, ja jos jatketaan, niin kuinka pitkälle.

Koronaepidemian eteneminen Suomessa vaikuttaa myös siihen, kulkeeko tapahtumien kokoraja kesä–heinäkuussa lopulta esimerkiksi 50 vai 500 ihmisessä.

Iso joukko Lounais-Hämeen kesätapahtumia oli peruttu jo ennen pääministerin keskiviikkoista tiedotustilaisuutta. Esimerkiksi Forssan Heinämessut on siirretty vuodella eteenpäin, Humppila-päivä alustavasti elokuulle.

Pentinkulman päivät toteutuu

Pentinkulman päivät on tarkoitus järjestää 26.7.–2.8. sillä yksittäisissä kirjallisuustapahtumissa yleisömäärä jää 500:n alapuolelle.

Järjestelyjä jatketaan toistaiseksi niin normaalisti kuin se suinkin on mahdollista.

– Olemme toiveikkaina ja etsimme tapoja, joiden ansiosta ihmiset kokevat olonsa hyväksi ja turvalliseksi Penttareilla. Teemme erityisjärjestelyjä ja seuraamme tilanteen kehittymistä. On myös mahdollista, että tapahtuma keikahtaa kokonaisuudessaan elokuun puolelle. toiminnanjohtaja Niina Repo Pentinkulman päiviltä kertoo.

Vuosi 2020 on tapahtumalle erityinen. Eletään Väinö Linnan satavuotisjuhlavuotta, ja teemana on Elävä Linna.

Repo näkee korona-ajassa myös mahdollisuuden.

– Tarkoituksena on striimata tapahtumia, minkä ansiosta meillä on mahdollisuus tavoittaa aiempaa suurempia ihmisjoukkoja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic