Lounais-Häme Forssa

Ei yksityistieavustuksille, kyllä kaavoitusyhteistyölle, esittää Forssan yhdyskuntalautakunta

Forssan yhdyskuntalautakunnan budjetti säilyttää palvelutason.
Forssan kaupungille käy syvällinen seutuyhteistyö kaavoituksen saralla. Kaupunginvaltuusto hyväksyi syyskuussa monitoimikeskukseen liittyvän Tölö III E -asemakaavamuutoksen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kaupungille käy syvällinen seutuyhteistyö kaavoituksen saralla. Kaupunginvaltuusto hyväksyi syyskuussa monitoimikeskukseen liittyvän Tölö III E -asemakaavamuutoksen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan yhdyskuntalautakunta hyväksyi omalta osaltaan ehdotuksen lautakunnan ensi vuoden talousarvioksi ja tulevaksi taloussuunnitelmaksi. Budjettiehdotus etenee kaupunginhallitukselle.

Yhdyskuntalautakunta äänesti kokouksessaan yksityistieavustuksista. Esityksenä eteenpäin oli, ettei yksityistieavustuksia tai muitakaan lautakunnan myöntämiä avustuksia jaeta ensi vuonnakaan, mutta Päivi Kallionpää (kesk.) esitti Eero Hirvikosken (kesk.) kannattamana yksityistieavustuksiin 40 000 euroa. Esitys kaatui äänin 7–3, 2 poissa, 1 tyhjä.

Vastaehdotusta kannattivat Kallionpään lisäksi Pekka Murtolahti (kd.) ja Antero Koskenoja (vas.). Janne Vuorenmaa (sd.) äänesti tyhjää. Poissa olivat Aila Lahtinen (ps.) ja Eero Hirvikoski, joka joutui lähtemään kokouksesta kesken käsittelyn.

Maankäytön suunnitteluun kaavoitukseen oli kaavailtu lisäresurssia suunnitelmavuosille 2020–2022, mutta keskustelun jälkeen tekninen johtaja muutti päätösehdotusta ja pudotti lisäresurssin pois.

– Resursseista johtuen jotkut kaavat ovat olleet Forssassa liian kauan prosessissa, sanoo tekninen johtaja Antti Heinilä.

– Kirjaukseksi jäi seudullisen yhteistyön lisääminen. Olemme avoimia vaikka kuinka syvälle yhteistyölle kaavoitustoiminnassa,

Forssan naapurikunnista löytyy kaavoittaja vain Tammelan kunnasta.

Yhdyskuntalautakunnan alaisen toiminnan talousarvio ja taloussuunnitelma on laadittu kaupunginvaltuuston budjettiohjeistuksen mukaisesti. Pärjäävä Forssa -ohjelman ja uuden kaupunkistrategian toteuttaminen jatkuu.

Yhdyskuntalautakunnan budjetti jatkaa muuten nollakasvulla paitsi, että henkilöstökulut saavat kasvaa kaksi prosenttia ja pelastuslaitoksen kustannukset nousevat.

– Budjetissa ei ole nyt mitään suuria kuntalaisten oloja heikentäviä, uusia asioita, joita viime vuoden talousarviokäsittelyssä oli. Ne säästötoimenpiteet, joista viime vuonna päätettiin, jatkuvat, mutta uusia ei jouduttu tekemään. Pystymme pitämään palvelutasoa vuoden -19 tasolla, sanoo Heinilä.

Uutta on selvityksen laatiminen Forssan kaupungille soveltuvasta päästökompensaatiomallista.

Tekninen ja ympäristötoimi aikoo osallistua aktiivisesti omiin, FYK:n ja muiden tahojen kestävän kehityksen hankkeisiin. Kaupungin tilapalvelu pyrkii edelleen vähentämään tilojen energiankulutusta.

Palveluverkosta vapautuvat tilat on määrä joko realisoida, vuokrata ulkoiseen käyttöön tai viime kädessä purkaa, jotta tyhjien tilojen ylläpito ei rasita käyttötaloutta.

Monitoimikeskusta ei mainita yhdyskuntalautakunnan talousarvioesityksessä, koska se etenee suurena investointihankkeena kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksillä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic