Lounais-Häme

Eksoottisia soittimia ja upeita esityksiä nuorilta taitureilta – petroskoilaiset muusikkonuoret esiintyvät Lounais-Hämeessä

Petroskoilaiset muusikkonuoret tulevat esiintymään Forssaan. Konsertissa kuullaan muun muassa balalaikalla ja domralla soitettua musiikkia.
Esityksessä kuullaan petroskoilaisten nuorten The Mosaic Style -kansanmusiikkiyhtyeen musiikkia.

Petroskoilaiset nuoret Balakirevin Lasten taidekoulusta vierailevat Lounais-Hämeessä sunnuntaina Lounais-Hämeen Musiikkipäivien ja Lounais-Hämeen Musiikkiopiston vieraina.

Nuoret konsertoivat yhdessä forssalaismuusikoiden kanssa seurakuntatalolla. Vierailun yhteydessä nuoret esiintyvät esimerkiksi myös alueen vanhainkodeissa ja sairaalassa.

Esityksessä kuullaan muun muassa Balakirevin Lasten taidekoulun The Mosaic Style -kansanmusiikkiyhtyeen musiikkia. Soittiminaan heillä on muun muassa bassobalalaikka, balalaikka, harmonikka, domra sekä erilaisia lyömäsoittimia. Johtajana toimii Natalia Kovaleva.

Domra on kolmi- tai nelikielinen näppäinsoitin, joka on sukua mandoliinille ja balalaikalle.

– Petroskoilaisilla on domraan erityinen suhde, sillä sitä soitetaan siellä paljon ja huomattavan korkeatasoisesti, sanoo yksi hankkeen järjestäjistä, Lounais-Hämeen Musiikkipäivien puheenjohtaja Keijo Aho.

Lounais-Hämeen musiikkiopiston opiskelijoilta kuullaan klassista musiikkia esimerkiksi klarinetilla, sellolla ja kanteleella.

Luvassa on myös nuorten yhteismusisointia.

– Konsertin tarkoitus on tuoda iloa forssalaisille ja petroskoilaisille sekä tutustuttaa nuoria toisiinsa, Aho toteaa.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ry on pian 40 vuotta täyttävä musiikin kannatus- ja tukiyhdistys Lounais-Hämeessä. Toimialueeseen kuuluu seitsemän Lounais-Hämeen kuntaa: Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä, sekä Somero ja Urjala.

Konsertin taustalla on vuosikausien yhteistyö. Keijo Aho on käynyt Balakirevin Lasten taidekoulussa muun muassa luennoimassa, tuomaroimassa ja järjestämässä kamarimusiikin mestarikursseja. Hän itse on opettanut oboen soittoa esimerkiksi Sibelius-Akatemiassa.

Nykyisin Aho toimii kamarimusiikin opettajana ja lehtorina.

Petroskoilaisten vierailua tukee suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi. Kulttuurifoorumin tarkoituksena on auttaa suomalaisia ja venäläisiä toimijoita löytämään toisensa esimerkiksi eri taiteenlajien saralla. Kulttuurifoorumin pääjärjestäjä on Suomi-Venäjä-Seura. FL

Konsertti järjestetään Forssan seurakuntatalolla su 25. marraskuuta klo 14 alkaen.

Kasper Ehola

Kirjoittaja on Forssan Lehden työharjoittelija Forssan Keskuskoulusta.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.2.2020

Uusimmat