Lounais-Häme

Eläimen omistajan kannattaa varautua mahdolliseen koronavirustartuntaan – Ruokaa hyvä varata parin viikon ajaksi

Kotona sairastaessa on tärkeää varmistaa, että eläin saa ravintoa ja tarvittavat lääkkeet, pääsee ulkoilemaan ja että sillä on jatkuvasti raikasta vettä tarjolla.
Lemmikkieläimen hyvästä hoidosta huolehtiminen on omistajan vastuulla myös koronakriisin aikana. Kuva: Riku Hasari
Lemmikkieläimen hyvästä hoidosta huolehtiminen on omistajan vastuulla myös koronakriisin aikana. Kuva: Riku Hasari

Suomessa on suuri määrä lemmikkieläimiä, joiden hyvä hoito ja huolenpito on ihmisen vastuulla myös koronakriisin aikana. SEY Suomen eläinsuojelu kehottaa ihmisiä ottamaan yhteyttä lähipiiriinsä ja sopimaan jo etukäteen, miten lemmikin hoito järjestetään mahdollisissa sairaustapauksissa.

– Jos eläin varautumisesta huolimatta on vaarassa jäädä ilman hoitoa, neuvoja kannattaa kysyä lähimmästä eläinsuojeluyhdistyksestä tai SEYn eläinsuojeluneuvojalta. Myös erilaiset sosiaalisessa mediassa toimivat naapuriapuryhmät ovat hyvä keino saada ja tarjota apua. Jos tilanne on akuutti ja eläin on jäämässä hoidotta, on oltava viipymättä yhteydessä eläinsuojeluviranomaiseen. Vakavat laiminlyöntitapaukset voi ilmoittaa poliisille tai paikalliselle valvontaeläinlääkärille, SEY:n vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist sanoo.

Tarpeeksi ruokaa ja lääkkeitä

Eläimensä hoidon turvaamiseen kannattaa varustautua etukäteen ja varata eläimelle tarpeeksi ruokaa ja sen tarvitsemia lääkkeitä parin viikon ajaksi. Kotona sairastaessa on tärkeää varmistaa, että eläin saa ravintoa ja tarvittavat lääkkeet, pääsee ulkoilemaan ja että sillä on jatkuvasti raikasta vettä tarjolla.

Yleisesti hätätilanteisiin kannattaa varautua kirjoittamalla ulko-oveen tai eteiseen näkyvälle paikalle lista kodissa asuvista eläimistä, eläinten mahdollisista erityistarpeista sekä yhteyshenkilöistä. Tämä viesti auttaa pelastushenkilökuntaa ottamaan huomioon myös lemmikit mahdollisen pelastustilanteen yhteydessä.

Omaa apuaankin voi tarjota

Omaa apuaan eläinten hoitamiseksi kannattaa Lindqvistin mukaan tarjota lähipiirille ja naapurustolle. Sosiaalisesta mediasta löytyy runsaasti eri alueilla toimivia ryhmiä, joiden kautta voi tarjota ja pyytää apua. Myös taloyhtiöiden ilmoitustauluilla tai kaupunginosien sosiaalisen median kanavissa voi aktivoitua tarjoamaan tai pyytämään apua. Eläimiä hoitaessa on tärkeää pitää etäisyyttä muihin ihmisiin ja muistaa tarkka hygienia.

Osa eläinsuojeluyhdistyksistä on perustanut hoitorinkejä, joihin voi tarjota tai joista voi löytää apua lemmikkinsä hoitamiseen koronakriisin keskellä. Myös eläinsuojeluyhdistykset tarvitsevat apua, sillä niillä on edessään vaikeat ajat.

Uusimmat

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic