Hattula

Eläinhoitolan Maria Renko Hattulan vuoden yrittäjäksi – "Ei tätä kukaan pelkän bisneksen takia tekisi"

Eläinhoitolassa yrittäjä Maria Rengon seurana on päivittäin ”toimistoapulainen”, shetlanninlammaskoira Svengi. Kuva: Pasi Nuutinen
Eläinhoitolassa yrittäjä Maria Rengon seurana on päivittäin ”toimistoapulainen”, shetlanninlammaskoira Svengi. Kuva: Pasi Nuutinen

Etelä-Hämeen Eläinhoitolan Maria Renko valittiin viime viikolla Hattulan vuoden yrittäjäksi.

Tunnustuksen myöntänyt Hämeen Yrittäjät kertoo tiedotteessaan, että Renko tiesi jo opiskeluaikana yrittäjyyden olevan eläinrakkaalle ihmiselle luontainen vaihtoehto työllistää itseään ja toteuttaa intohimojaan.

– Etelä-Hämeen Eläinhoitolan avainsanoja ovat luottamus, siisteys ja huolehtiminen. Kohtaamme lemmikit niin, että ne kokevat olevansa tervetulleita. Siihen kiteyttäisin toimintamme kivijalan. Lemmikkieläimistä näkee jo heti tullessaan, ovatko ne tyytyväisiä, Renko sanoo.

Renko aloitti yrittäjänä valmistuttuaan eläintenhoitajaksi vuonna 2004. Vuonna 2008 valmistui nykyaikainen, tarkoitukseensa suunniteltu eläinhoitola

Hoitola sijaitsee luonnonläheisessä ympäristössä ja omassa rauhassa Hattulan Mervessä.

– Kiersin useita alan toimijoita, jotta saisin muodostettua oman käsityksen toimivasta eläinhoitolasta. Tämän alan yritystoiminta Suomessa on suhteellisen nuorta. Aluksi joutui yrityksen ohella tekemään omaa toimialaansa tunnetuksi. Nykyisin yritys on alan suurimpia toimijoita, Renko kertoo.

Yrityksen päätuote on koirien ja kissojen hoitopalvelu. Renko suorittaa myös trimmauksia ja tarjoaa koiranomistajille koulutuksia. Lisäksi palveluihin kuuluvat mikrosirutukset ja koirahieronta sekä tarvike- ja ruokamyynti.

Hoitolassa työskentelee yrittäjän lisäksi kolme eläintenhoidon ammattilaista. Samassa kiinteistössä toimii yhteistyökumppanina eläinlääkäri omalla yrityksellään.

Valvotussa ympäristössä hoitolan asukit lenkitetään kolme kertaa päivässä ja koirat sekä kissat saavat temmeltää myös ulkotarhoissaan. Koirille on 25 paikkaa ja yhteen asumukseen mahtuu perheen useampikin lemmikki.

Kokemuskaaren kartuttua Maria Renko tunnustautuu edelleen samanlaiseksi eläinhulluksi kuin aloittaessaan toiminnan.

– Ei tätä kukaan pelkän bisneksen takia tekisi. Tässä saa yhdistettyä harrastuksen ja intohimonsa työksi itselleen, hän sanoo.

Henkilökunta huolehtii vierailevat lemmikit ja Renko itse työskentelee pääasiassa trimmauksen parissa.

– Sesonkiaikaan, silloin kun lemmikkien omistajat lomailevat, saattaa olla tuskaisen kiirettäkin, mutta toisaalta tulee hiljaisempiakin viikkoja. Nykyisessä mittakaavassa olen tähän tyytyväinen. Asiat pysyvät hyvin hallinnassa ja lisärakentaminen toisi omat riskinsä.

Uusimmat

Fingerpori

comic