Lounais-Häme

Eläinlääkäreille toimitilat Jokioisilta

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä vuokraa Jokioisten kunnalta kiinteistöosakeyhtiö Jokioisten Virastotalosta entiset nimismiehen ja poliisin tilat sekä osan entisen verotoimiston tiloista seitsemän vuoden sopimuksella. Eläinlääkärit ovat siirtymässä virastotalon alakertaan noin 250 neliön tiloihin joskus kesän jälkeen ja terveysvalvonta yläkertaan vajaan 200 neliön tiloihin viimeistään loppukesästä.

-Lopullinen muuttoaikataulu sekä tarkka tilatarve on vielä tarkentumatta. Nythän vasta yläkerta on tyhjentynyt ja eläinlääkäreille tuleva tila tyhjenee loppukesästä. Sitten on tehtävä jonkin verran muutoksia. Suurempi remontin tarve on alakerrassa, toteaa terveysvalvonnan johtaja, ympäristöterveydenhuollon esimies Leena Haimi.

Eläinlääkärien muutto johtuu nykyisten Siurilankadun tilojen sisäilmapulmasta, johon korjaukset eivät ole riittävästi purreet. Lisäksi yhtymän omistama Haudankorvankadun 320-neliöinen ympäristöterveysasema tyhjenee terveysvalvonnan muuton vuoksi. Sen tulevaisuus on selvityksen alla.

-Olemme kauan etsineet sopivaa tilaa, mikä on ollut tiedossa. Erilaisia paikkoja on kartoitettu. Jos nykyinen tila olisi hyvä, ei täältä lähdettäisi pois, Haimi selventää.

Muutto Forssasta Jokioisille on herättänyt myös arvostelua. Esimerkiksi Tammelassa keskustan valtuustoryhmä esitti valtuustoaloitteenaan, että Tammelan kunta neuvottelisi Hykyn kanssa, jotta oma eläinlääkäri saataisiin Tammelan osoitteeseen edes välillä Jokioisten sijaan.

Haimi toteaa tilanteen muuttuneen siitä, kun joka kunnassa oli yksi eläinlääkäri omissa toimitiloissaan. Sittemmin alueella oli muutamia vuokratiloja, mutta ne eivät olleet sopivia ja tuli Forssan yhteisvastaanoton aika. Yhteinen tila on hänestä koettu hyväksi ja kustannuksia säästäväksi. Jokioinen sijaitsee Haimista varsin keskellä kuntayhtymän aluetta, eikä etäisyys kasva kohtuuttomaksi.

-Tarvitsemme riittävät, kunnon tilat, ja kun sellaiset löytyvät, näkisin, että yhteinen tila on kaikille kunnille paras ratkaisu. Jos kunnat maksajina muuta haluavat, on se toki mahdollista.

Jokioisten tiloissa toimii jatkossa 12 henkeä: viisi terveystarkastajaa, terveysvalvonnan johtaja ja toimistosihteeri sekä neljä praktikkoeläinlääkäriä ja yksi valvontaeläinlääkäri. Somerolla säilyvät kahden eläinlääkärin ja kahden terveystarkastajan toimipisteet.

Tyhjenevät tilat siirtyvät DA-Designilta Jokioisten kunnan omistukseen, kun yhtiö on muuttamassa Forssan Kassimäkeen. Kunta saa näin käyttöönsä myös vanhan Kansaneläkelaitoksen toimiston noin 190 neliötä sekä takapihan pajan ja verstashallin 210 neliötä. Lisäksi noin 140-neliöinen vanha koulutoimisto palautuu takaisin kunnan käyttöön.

Virastotalon tilat auttavat kuntaa siirtämään kansalaisopiston toimintoja pois vuokratiloista. Esimerkiksi kudontaosasto on tarkoitus saada vuokratiloista pajaosaan syyslukukauden alussa..

-Aikatauluun vaikuttaa se, mitä muutostöitä pajaosaan täytyy tehdä, jotta se voisi toimia opiston käytössä. Hyvä puoli on se, että pajatilassa on yksi iso, korkea ja avara tila, jonne mahtuvat hyvin kangaspuut. Jatkeena on vielä pienempi tila, josta voi saada pienellä remontilla hyvän opetusluokan, sanoo Jokioisten kunnan hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantala.

Kunta on harkinnut avata vapautuviin tiloihin myös naulamuseon, jonka aineisto on tällä hetkellä varastossa. Vapautuvat tilat ovat Rantalan mukaan muutosten jälkeen mukavasti täynnä. FL

 

Isännyys on vaihtunut
Jokioisten virastotalo valmistui 1986.Päädyn tiloista lähti ensin 1990-luvun puolivälissä verotoimisto sitten nimismies ja poliisi. Kelan toimisto sulki ovensa 1.1.2009. Tiloissa vaikutti aikansa myös kehitysyhtiö Agropolis.DA-Design muutti Jokioisille virastotaloon 2007, rakensi hienomekaaniikkapajan ja laajensi Kelan tiloihin 2009. Yhtiöllä oli virastotalossa liki 1500 neliötä. Nyt yhtiö tekee muuttoa entiseen Hämeen Painoon Forssaan.Jokioisten kunta omistaa nyt kaikki virastotalon osakkeet tehtyään kaupat DA:n kanssa.

Uusimmat

Fingerpori

comic