Lounais-Häme

Eläinsuojelijat vaativat rajoituksia eläinten verkkokauppaan

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY ajaa eläinten verkkokauppaa luvanvaraiseksi. Tavoite on, että eläinten myyntipaikkojen olisi haettava toimintaan lupa viranomaiselta.

SEY:n tavoitteena on, että eläinten verkkokaupan ehtona tulee olla eläimen myyjän vahva tunnistautuminen. SEY toivoo verkkokaupoilta myös lisää itsesäätelyä. Luvanvarainen verkkokauppa olisi SEY:n mukaan yksi keino vähentää pentutehtailua.

– Olemme lähettäneet suomalaisille verkkokaupoille avoimen kirjeen, jossa vetoamme eläinkaupan itsesäätelyn puolesta. Tärkeimpänä niistä pidämme myyjän vahvaa tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnisteen avulla, sillä näin myyjä voidaan jäljittää ja saattaa edesvastuuseen, jos eläin sairastuu pian oston jälkeen, sanoo SEY:n toiminnanjohtaja Kati Pulli.

SEY muistuttaa, että erityisesti koiranpentubisneksestä on tällä vuosikymmenellä tullut ammattimaista ja tehdasmaista toimintaa erityisesti Keski- ja Itä-Euroopassa. Suomeen tehtaillut pennut tulevat tyypillisesti Viron kautta.

Pentutehtailuepäilyistä tehdään viranomaisille paljon ilmoituksia, mutta tarkastuskäynnit jäävät usein tuloksettomiksi.

– Pentutehtailuun on vaikeaa puuttua, jos eläimet kasvatetaan pääosin muualla ja ne tuodaan Suomeen vain myytäviksi, muistuttaa Pulli.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic