Lounais-Häme

Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirin kevätkokous vaatii pankkipalveluiden ja käteisen rahan saatavuuden turvaamista

Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirin kevätkokous vaatii pankkipalveluiden ja käteisen rahan saatavuuden turvaamista koko Suomessa. Pankkipalveluiden digitalisaatiosta huolimatta käteinen raha on monille tärkeä maksutapa vielä pitkään tulevaisuudessakin.

Käteistä rahaa voi nostaa pankkikonttoreista ja pankkiautomaateista, joiden molempien määrä on vähentynyt viime vuosina merkittävästi. Lisäksi pankkikonttorien aukioloaikoja on supistettu eikä kaikissa tarjota enää käteispalveluja lainkaan. Useita pienten paikkakuntien pankkikonttoreita on viime aikoina suljettu.

Monet kuluttajat ovat oppineet käyttämään debit- ja kredit-kortteja ja erilaisia muita sähköisiä maksutapoja. Mutta samaan aikaan suuri ikääntyneiden joukko käyttää käteistä rahaa. Käteismaksu koetaan helpoksi ja nopeaksi. Kaikille mobiilimaksaminen ei aina ole mahdollista. Ikääntyneiden kansalaisten lisäksi lapsille ja näkövammaisille erilaiset mobiilimaksamisen muodot voivat olla joko mahdottomia tai epäluotettavia.

Eläkeliiton Etelä-Hämeen piiri katsoo, että käteisautomaatteja tarvitaan Suomessa nykyistä enemmän. Käteisen rahan yhdenvertainen saatavuus on turvattava kaikille kansalaisille, oli heidän ikänsä tai asuinpaikkansa mikä tahansa.

Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa ikä ja toimintakyky ei saa viedä mahdollisuuksia saada tarvitsemiaan tavaroita tai palveluita. Tämän syrjimättömyysvelvoitteen piiriin kuuluu myös oikeus käteiseen rahaan ja pankkipalveluihin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic