Lounais-Häme

Eleforssille Finasin akkreditointi testipalveluihin

Forssalaisen teknologiakonserni DA-Groupin tytäryhtiö Eleforss oy on saanut Finasin myöntämän akkreditoinnin Tampereen testauslaboratoriossa toteutettaviin testauksiin. Testausalueina ovat sähköisten, elektronisten sekä radiolaitteiden emc- ja rf-testaus. Akkreditoitu pätevyysalue kattaa keskeisimmät emissio- ja immuniteettimittausten standardit, mukaan lukien useat emc- ja radiolaitedirektiivin viittaamat harmonisoidut standardit.

Akkreditointi osoittaa Eleforssin testauslaboratorion kyvykkyyden tuottaa luotettavia ja jäljitettäviä testauspalveluja pätevyysalueeseen kuuluvilla menetelmillä. Näin olleen asiakkaat, viranomaiset sekä alan toimijat voivat luottaa akkreditoidun toimijan palveluihin ja sen tuottamien tulosten luotettavuuteen.

DA-Groupin palvelukonsepti käsittää Eleforssin testauspalvelujen lisäksi elektroniikan suunnittelun ja laitevalmistuksen. Toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo konsernin panostaneen laatuun pitkäjänteisesti.

-Viranomaisen Eleforssille myöntämä akkreditointipäätös on jälleen yksi merkittävä osoitus toimintamme laadusta. Tämän myötä Eleforss liittyy harvalukuisten suomalaisten testauslaboratorioiden joukkoon, joilla on akkreditointi emc- ja rf-testaukselle. Akkreditoinnin saavuttaminen on merkittävä myös liiketoiminnan kannalta, sillä akkreditoitujen testauspalvelujen kysyntä on jatkuvasti kasvussa, Kotiniemi sanoo.

DA-Group osti osan Microsoftin mobiililaitteiden testaus- ja tuotekehityslaboratorion mittalaitteineen viime keväänä Tampereen Hervannasta. Akkreditointitodistuksen mukaisesti tiloissa toimiva Eleforssin testauslaboratorio T313 täyttää SFS-EN ISO/IEC 17025 -standardissa määritellyt testaus- ja kalibrointilaboratorioiden pätevyysvaatimukset. Ajantasainen akkreditoitu pätevyysalue on saatavilla Finasin verkkopalvelusta.

DA-Group tulee siirtämään ensi vuoden aikana Forssassa sijaitsevat Eleforssin testauslaboratoriot Kehräämöltä uusien toimitilojen yhteyteen Kassimäkeen, jonne ollaan avaamassa toista akkreditoitua testilaboratoriota. Siirron myötä Forssassa testattavien laitteiden kokoa voidaan kasvattaa merkittävästi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic