Lounais-Häme

Elinsiirtoviikko: Tallenna elinluovutustahtosi Omakantaan ja kerro tahtosi omaisille

Suomessa jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä erikseen kieltänyt. Luovuttajan tahto kuitenkin pyritään selvittämään. Omaisten kanssa keskustelemisen lisäksi se voidaan saada selville lompakosta löytyvästä elinluovutuskortista, Elinluovutus-mobiilisovelluksesta tai Omakantaan tallennetusta tiedosta.

Elinluovutustahto tarkoittaa, että haluaa luovuttaa kuolemansa jälkeen elimiään ja kudoksiaan elinsiirtoon toisen henkilön hoitamiseksi.

Oman tahtonsa voi helposti tallentaa yhdellä klikkauksella Omakannan Elinluovutustahto-sivulla. Omakantaan kirjaamisen lisäksi elinluovutustahdosta on hyvä kertoa läheisille.

Omakannassa tehty elinluovutustahto tallentuu Kanta-palveluun, josta terveydenhuollon ammattilainen näkee sen potilastietojärjestelmän kautta.

Lue Tomi Westerisen tarina:

   Tomin munuainen ehti olla jäissä 57 minuuttia – sitten Timo Westerinen sai elinsiirron, joka muutti hänen elämänsä

 

Omakanta on kansalaisen verkkopalvelu, josta näkee terveydenhuollon ammattilaisen kirjaamat terveystiedot ja reseptit. Palvelussa voi myös pyytää reseptin uusimista sekä kirjata elinluovutustahdon lisäksi hoitotahdon.

Omakantaan kirjaudutaan osoitteessa www.kanta.fi verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Tällä viikolla vietetään elinsiirtoviikkoa ja lauantaina 12.10. on Euroopan elinsiirtopäivä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic