Lounais-Häme Forssa

Elisa Niemisen uusi kirja vie Lotan kummitusjahtiin – Syksyllä ilmestyy rankkoja aiheita käsittelevä nuortenkirja

Kirjan tapahtumat alkavat siitä, kun Torvisen perhe matkustaa maatilamatkailuyritykseen Forssan seudulle.
Elisa Niemiseltä ilmestyy Lotta Torvinen -kirjasarjan neljäs osa. Arkistokuva.

Forssalaiselta kirjailijalta Elisa Niemiseltä ilmestyy ensi viikolla Lotta Torvinen -kirjasarjan neljäs osa, jossa seikkaillaan Hämeessä. Kirjan nimi on Lotta Torvinen kummitusjahdissa.

Elisa Niemisen Lotta Torvinen -kirjasarjan neljännen osan nimi on Lotta Torvinen kummitusjahdissa. Kuva: Muu
Elisa Niemisen Lotta Torvinen -kirjasarjan neljännen osan nimi on Lotta Torvinen kummitusjahdissa.

Kirjan tapahtumat alkavat siitä, kun Torvisen perhe matkustaa maatilamatkailuyritykseen Forssan seudulle. Niemisen mukaan kirjan maatilamatkailuyritystä ei ole olemassa vaan se on keksitty paikka.

– Kirjan juoni alkaa siitä, kun perheen mukana liikkuva pappa Torvinen on mennyt naimisiin uuden puolisonsa Hillevi Haban kanssa. Hillevin serkut ovat kutsuneet Torvisen perheen viikonlopuksi maatilamatkailuyritykseen yhteiseen tapaamiseen. Tarkoituksena on tutustua puolin ja toisin, mutta äiti Torvisen mielikuvitus lähtee laukalle. Viikonloppu saa yllättäviä käänteitä, ja koko Torvisen perheen näyttelijänlahjat joutuvat koetukselle, Nieminen kertoo.

Lotan ja Leevin salapoliisinvaistot heräävät ja maatilamatkailutilan yrittäjäpariskunta alkaa käyttäytyä oudosti, mikä johtaa monenlaisiin seikkailuihin.

– Maatilamatkailuyrityksessä myös kummittelee, mikä vie Lotan ja Leevin myös kummitusjahtiin, kun he selvittelevät outoja tapahtumia.

Nieminen kertoo, että Lotta Torvinen -kirjasarja on tarkoitettu eskarilaisista ylöspäin oleville lapsille ja pääkohderyhmänä ovat alakouluikäiset. Lotta-sarjan kirjat ovat huumoripitoisia lasten seikkailukirjoja, mutta ensi syksynä Nieminen julkaisee kokonaan toisenlaisen kirjan.

– Syksyllä minulta ilmestyy ensimmäinen nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kirjani. Sen nimi on Rikki revityt. Kirja käsittelee rankkoja aiheita, kuten perhetragediaa ja narsismia. FL

Lue myös: Lotta Torvinen -kirjasarjan kolmas osa julkaistaan tänään: Forssalaiskirjailija Elisa Nieminen lupaa neljättä kirjaa ensi vuodelle (FL 27.4.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic