Lounais-Häme Forssan seutu

Elisa paransi yhteyksiään Tammelassa, Lopella, Jokioisilla ja Forssassa – Mobiiliverkko vahvistui varsinkin alueilla, joissa on runsaasti vapaa-ajan asuntoja

"On alueita, joilla datamäärät kasvavat jopa 60 prosenttia kesäaikaan."
Suomalaisten datan käyttö on kovassa kasvussa. Kuvituskuva. Kuva: Juhani Salo
Suomalaisten datan käyttö on kovassa kasvussa. Kuvituskuva. Kuva: Juhani Salo

Elisa on parantanut tammi-kesäkuun 2020 aikana mobiiliverkkonsa kattavuutta muun muassa Tammelassa Pääjärven, Lopella Läyliäisen, Jokioisilla Kirkonkulman ja Forssassa Pilvenmäen, Korkeavahan, Tölön ja Kuhalan alueilla. Kapasiteettia on parannettu, mikä mahdollistaa nopeammat yhteydet yhä useammalle. Kapasiteettia ja nopeutta tarvitaan, sillä suomalaiset ovat jo useana vuonna peräkkäin olleet maailman eniten mobiilidataa käyttävä kansa.

– Datan käyttö on lisääntynyt suomalaisten keskuudessa nopeasti viimeisen kolmen vuoden aikana. Sama kehitys on näkynyt Kanta-Hämeen alueella, jossa mobiiliverkossa käytetyn datan määrä on kasvanut jopa 120 prosenttia, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Tänä kesänä suomalaisten uskotaan mökkeilevän ja matkailevan kotimaassa vielä normaalia enemmän. Tästä syystä Elisa on vahvistanut mobiiliverkkoaan alueilla, joissa on runsaasti vapaa-ajan asuntoja tai alueella liikkuu muuten enemmän ihmisiä kesäaikaan. Näin on muun muassa Tammelassa ja Lopella.

– Suomalaiset käyttävät nettiä ahkerasti myös lomalla, ja osa myös työskentelee vapaa-ajan asunnolta käsin. On alueita, joilla datamäärät kasvavat jopa 60 prosenttia kesäaikaan, Lehtinen sanoo.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic