Lounais-Häme Forssa

Elli Lukander valmistautuu konserttiin – Joulumusiikkia saa nyt luukuttaa täysillä

Minun jouluni -konsertissa Elli Lukander myös herkistyy joulun laulujen äärelle.
Elli Lukander antaa täydet kiitokset luottobändilleen, jonka riveihin liittyi viime vuonna Tuomo Sorri. Koskettimet ja stemmat tuovat olennaisen syvyyden sovituksiin ja konsertin tunnelmaan, solisti kiittelee. Kuva: Lassi Puhtimäki
Elli Lukander antaa täydet kiitokset luottobändilleen, jonka riveihin liittyi viime vuonna Tuomo Sorri. Koskettimet ja stemmat tuovat olennaisen syvyyden sovituksiin ja konsertin tunnelmaan, solisti kiittelee. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Elli Lukander on toppuutellut itseään syksyn mittaan. Joulumusiikki on kuulunut vain konsertin suunnitteluhetkiin. Lokakuussa hän ei antanut itselleen mieliteolleen valtaa, mutta marraskuussa hän sai jo aloittaa.

– Kaikkein tärkein joulutunnelmointilevy minulle on Michael Bublén joululevy, jonka kappaleet pitää aina kuunnella siinä levyn järjestyksessä. Nyt sitä saa luukuttaa täysillä, ja kuusikin on kotona jo paikallaan, Lukander paljastaa,

Jos nauttii laulamisesta, keikkailee mielellään ja rakastaa joulua niin kuin Elli Lukander, vaihtoehtoja ei oikeastaan ole. Joulukonsertissa täytyy päästä esiintymään.

Vuosien ajan Lukander osallistui seudun yhteiskonsertteihin, mutta viime jouluna hän järjesti oman pitkän harkinnan jälkeen.

– Silloin ajattelin, että yhden pidän ja sillä hyvä, mutta tässä sitä ollaan toista järjestämässä. Kun bändi lupautui mukaan ja Vanhan Värjärin Tomi Tervomaa ryhtyi konsertin pääjärjestäjäksi, päätös oli lopulta helppo.

Lukander konsertoi ilokseen juuri Kehräämöllä, sillä se on hänelle tärkeä paikka.

– Olen sillä alueella viettänyt elämässäni pitkät ajat sekä kuvataidekoulussa että musiikkiopistolla. Viihdyn sen tunnelmassa hyvin.

Yhtyeeseen kuuluvat tänäkin vuonna Tuomo Sorri (koskettimet), Juha Kohonen (kitara), Kari Caven (basso) ja Keijo Koski (rummut).

– Ilman heitä ja Tomia en olisi konserttia edes suunnitellut. Yhteistyömme pelaa niin hyvin.

Elli Lukanderin ja bändin joulukonsertti on vuorossa Lucianpäivänä Forssassa. Tuomo Sorri (koskettimet) on yhtyeen tuorein vahvistus.

Lucianpäivänä koittavan konsertin ohjelmisto on valittu samalla tavalla kuin viimevuotisen konsertinkin. Ohjelma ei kuitenkaan ole viimevuotisen konsertin toisinto, sillä joululauluissa riittää valinnanvaraa.

Mukana on Lukanderille tärkeitä joulun lauluja ja myös toivottuja kappaleita.

– Pidän itse eniten sellaisista vähän melankolisista ja herkistä joululauluista, mutta mukana on tietysti myös iloisempia kappaleita.

Hänen tärkein joululaulunsa on En etsi valtaa loistoa. Jokin siinä herkistää hänet ja nostattaa saman tien joulumielen.

– Laulu luo erityisen ja hartaan tunnelman. Tunteet korostuvat, ja siinä laulussa on tietty rauha ja tyyneys.

Toinen tärkeä laulu ja solistin kestosuosikki on Taivas sylissäni. Siinä lauletaan lapsesta, joka on se sylissä oleva taivas

– Se on minulle erittäin koskettava laulu, vaikka minulla ei olekaan lapsia. Sen huomaa, että tuo laulu koskettaa monia yleisössäkin.

 

Lukander ei suoralta kädeltä tyrmää ajatusta siitä, että kaksi omaa joulukonserttia täydentyisi ensi vuonna kolmannella.

– Jos tämänvuotisessa konsertissa on yhtä kivaa kuin viimevuotisessa, sanon miksei. Ennakkomyynti on ollut nyt huimaa. Viikko ennen konserttia lipuista oli jo myyty 80 prosenttia.

Hän on pannut merkille, että tämän joulun alla järjestetään Forssan seudulla entistä enemmän konsertteja.

– Se on ihana asia, ja väkeäkin varmasti riittää kaikkiin, kunhan vaan konsertit eivät osu samalle illalle. Joulukonsertit innostavat yleisöä varmasti siksi, että joulu on juuri sellaista yhdessäolon aikaa.

Konsertti on yhteinen kokemus, jossa tuntemattomatkin voivat tunnelmoida keskenään.

– Toivon, että konserttini jälkeen yleisö jää vielä hetkeksi yhdessä Värjäriin juttelemaan ja vaikka nauttimaan glögiä. Kiirettä ei ole, hän toteaa. FL

Minun jouluni. Elli Lukanderin joulukonsertti perjantaina 13. joulukuuta kello 19, ravintola Vanha Värjäri, Forssa.

Lue myös: Putoaminen The Voice of Finlandista ei ollut Elli Lukanderille pettymys.

Uusimmat

Fingerpori

comic