Lounais-Häme Forssa

Elli Lukander valmistautuu omaan konserttiinsa – joululaulut svengaavat aina, kun rakastaa joulua ja musiikkia

Elli Lukander selasi joululaulukirjoja keskellä hellekesää ja yritti valita parhaita konserttiin. Tutun bändin kanssa treenitkin ovat hupia.
Elli Lukanderin joulukonsertissa on mukana laulajan omia lempikappaleita sekä toivottuja joululauluja.

Joululaulujen kuuntelu ja nuottikirjojen selailu sopivat mainiosti vaikka keskelle hellekesää. Joulun ystävällä ne svengaavat aina.

Elli Lukander hyräili niitä viime kesänä, kun hän löi lukkoon päätöksen ensimmäisestä omasta joulukonsertista.

Idea on pyörinyt mielessä jo yli vuoden.

– Olen ollut mukana Timanttisessa joulushow´ssa Forssassa, ja nyt kun se on tauolla, tilaisuus omaan konserttiin keskittymiseen oli hyvä.

Kun vielä ennalta tutut muusikot innostuivat ideasta, konsertti oli toteuttamista vaille valmis. Keijo Koski istuu rumpujen takana, Kari Cavén tarttuu bassoon ja Juha Kohonen kitaraan.

– Mukaan liittyi uutena Tuomo Sorri, ja hän sujahti tähän yhteistyöhön ja porukkaan hyvin.

Myös harjoituksissa on svengannut.

– Tällä joukolla menee välillä harjoituksissa huumorin puolelle, ja hyvä niin. Joulukuun puolivälin konsertti on kuitenkin jo hyvin kasassa.

Yhteistyökumppanina konsertin järjestelyissä on Kulttuuriyhdistys Kuvio.

Lukander on valinnut mukaan reilut 20 joululaulua. Valinta ei ollut helppo, sillä kiinnostavia lauluja on paljon. Mukana on omia lempikappaleita ja niitä, joita on mukaan toivottu.

Lukander on kysellyt syksyn mittaan ideoita ystäviltään konsertin ohjelmistoon.

– Sylvian joululaulu on suomalaisille tärkeä. Siinä on sitä jotakin, että sitä aina toivotaan. Niin nytkin. Mukana konsertissa on myös uudempaa kuten Suvi Teräsniskaa ja Haloo Helsinkiä, hän paljastaa.

Syksyyn on mahtunut paljon treenejä. Oman joulukonsertin lisäksi aikaa ovat vieneet vierailut ja juontokeikat. Häntä kuultiin esimerkiksi Kasper Mäkelän ja Marko Simin konsertissa ja hän oli mukana myös Ville (Juhola) ja Harri (Välimaa) -show´ssa.

– Juonsin erään yrityksen juhlat, ja homma tuntui sopivan. Se on minulle ihan uusi aluevaltaus. Pääsin juontamaan myös Forssan joulun avauksen.

Lisäksi yksityiset laulukeikat ovat pitäneet häntä kiireisenä.

– Niitä on ollut monenlaisista juhlista aina häihin ja hautajaisiin. On hienoa päästä mukaan ihmisten tärkeisiin hetkiin.

Sosiaalialaa Hämeen ammattikorkeakoulussa Hämeenlinnassa opiskeleva Lukander aikoo pitää musiikin rakkaana harrastuksena. Viikot kuluvat opiskelukaupungissa ja viikonloput kotikaupungissa Forssassa.

– Voin varmasti hyödyntää musiikkia työssäni, mutta musiikin ammattilaiseksi ei aio. On hienoa, että opiskelu on joustanut sen verran, että voin treenata ja esiintyä. Myös opiskelukaverit ovat pitäneet minut ajan tasalla, hän kiittelee. FL

”Joulun kanssas jaan.” Elli Lukanderin joulukonsertti perjantaina 14. joulukuuta klo 19 Ravintola Vanhassa Värjärissä.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic