Lounais-Häme

Elokuussa hukkui kuusi ihmistä – Määrä poikkeuksellisen pieni

Tammi-elokuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 70 ihmistä, joista kesän aikana 46.
Vesistöihin hukkui elokuussa kolme miestä ja kolme naista. Kuva: Terho Aalto
Vesistöihin hukkui elokuussa kolme miestä ja kolme naista. Kuva: Terho Aalto

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan elokuussa hukkui Suomessa kuusi ihmistä. Hukkuneista kolme oli miehiä ja kolme naisia. Kolme hukkumista tapahtui uidessa, yksi sukelluksen yhteydessä, yksi veteen putoamisen seurauksena ja yhdessä tapauksessa tapahtumien kulku ei ole selvillä. Hukkumisten lisäksi elokuussa kuoli kaksi miestä Airistolla sattuneessa veneiden yhteentörmäyksessä. Tammi-elokuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 70 ihmistä, joista kesän aikana 46.

– Ennakkotilastojen mukaan elokuussa hukkuneita on päivittäisistä läheltä piti -tilanteista huolimatta poikkeuksellisen vähän aiempiin vuosiin verrattuna. Yleensä luku on ollut kaksin-, ellei jopa kolminkertainen. Esimerkiksi vuonna 2018 ennakkotilastojemme mukaan elokuussa hukkui 16 ihmistä, kertoo Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

– Monissa tilanteissa on ollut mukana hyvää tuuria ja ihmisiä on saatu pelastettua viranomaisten, vapaaehtoisten meripelastajien ja neuvokkaiden sivullisten ripeän toiminnan ansiosta. Huolestuttavaa tapauksissa on se, että veneellä liikkeellä olleista monelta on puuttunut pelastusliivit, sanoo Nieminen.

Syyssään tehdessä tuloaan on syytä varautua ja varustautua vesistöjen viilenemiseen. Nieminen muistuttaa, että Suomen ilmasto-oloissa hypotermian riski on suurin syys- ja talvikuukausina. Kylmä vesi kangistaa nopeasti ja veden varaan joutuminen, erityisesti ilman pelastusliivejä tai pelastuspukua, voi olla kohtalokasta hyvinkin nopeasti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic