Lounais-Häme Forssa

Elokuvastudio keskelle Forssan keskustaa – Palkittu ohjaaja Teemu Nikki kuvaa toukokuussa Forssassa

Palkittu ohjaaja Teemu Nikki aloittaa elokuvan kuvaukset toukokuussa Forssassa. Studio rakennetaan keskustaan entisen S-marketin tilaan.
Entisen S-marketin tiloihin rakennetaan Nimby-elokuvan studio, jonne sisustetaan asunto kuvauksia varten. Kuva: Tapio Tuomela
Entisen S-marketin tiloihin on rakennettu Nimby-elokuvan studio, johon on sisustettu asunto kuvauksia varten. Kuva: Tapio Tuomela

Forssassa kuvataan tulevana kesänä Nimby-niminen elokuva, joka kertoo suvaitsevaisten ihmisten keskuudessa vallitsevasta suvaitsemattomuudesta. Nimby tulee sanoista Not in my back yard, eli ei minun takapihallani.

Juuri tämän enempää tuotantoyhtiö It’s Alive Films ei suostu kertomaan ohjaaja Teemu Nikin uusimmasta produktiosta. Näyttelijöiden nimiä ei paljasteta, eikä sitäkään, mille paikkakunnalle elokuvan tarina sijoittuu. Se kuitenkin tiedetään, että kuvaukset ovat Forssassa ja elokuvasta toivotaan kansainvälistä menestystä.

Yksi kuvauspaikoista on paljastettu.

Studio, eli elokuvan tapahtumien keskipiste sijoitetaan Forssan keskustaan, entisen S-marketin tiloihin, jotka ovat tällä hetkellä tyhjillään. Tilaan rakennetaan asunto, jossa kuvataan osa elokuvan kohtauksista.

Ulkokuvauksiin tarkoitettua paikkaa ei vielä paljasteta, mutta sekin sijaitsee ”lähiseudulla”. Tuotantoyhtiön vaatimuksena oli, että Forssan keskustasta ajaa kuvauspaikalle alle 30 minuuttia.

Forssa onnistui saamaan suuren mittaluokan elokuvaproduktion paikkakunnalle vuosi sitten alkaneen Forssa Film Office -hankkeen ansiosta.

Lue lisää hankkeesta

Helsinkiläinen tuotantoyhtiö luki Forssa Film Officesta viime syksynä ja otti yhteyttä hanketta luotsanneeseen Forssan Yrityskehitykseen. Tuotantoyhtiöllä oli pitkä vaatimuslista asioita, joiden perusteella se etsi kuvauspaikkaa elokuvalle.

– Kun pystyimme perusteellisen työn jälkeen täyttämään kaikki vaatimukset, tuotantoyhtiö päätyi tuomaan kuvaukset Forssaan, Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen kertoo.

Jokisen mukaan kuvausten sijoittuminen Forssaan on iso asia koko kaupungille.

Produktio tarjoaa esimerkiksi maskeeraus- rakennus- ja media-alan opiskelijoille harjoittelupaikkoja, forssalaisille mahdollisuuden toimia avustajina ja ehkä myös eri alan ammattilaisille palkallista työtä kuvausten parissa. Lisäksi tuotantoyhtiön catering ja majoitus hoituvat paikallisin voimin. Kuvausryhmä majoittuu Forssan keskustan hotelleissa reilun kuukauden ajan.

– Forssan keskustassa tulee pyörimään näyttelijöitä, Jokinen sanoo.

– Tämä on Forssalle ainutlaatuinen tilaisuus saada näkyvyyttä jopa kansainvälisesti.

Nimby on Forssa Film Officen ensimmäinen kokopitkä elokuva. Jokinen toivoo, että onnistunut produktio poikisi tulevaisuudessa lisää kuvauksia paikkakunnalle.

Nimbyn kuvaukset alkavat Forssassa toukokuussa ja kestävät kesäkuuhun asti. FL

Nimbyn kuvaukset

Nimby on ohjaaja Teemu Nikin neljäs pitkä elokuva.

Nikki on ohjannut aiemmin esimerkiksi Armomurhaajan, joka valittiin syksyllä Suomen ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon.

Nikki on ohjannut myös Sekaisin-sarjaa ja #lovemilla-sarjaa, jotka ovat voittaneet Kultainen Venla -palkintoja.

Nimby kuvataan touko–kesäkuun aikana Forssassa.

Forssa Film Office järjestää tuotannolle kuvauspaikat, cateringin, harjoittelijat, avustajat ja majoituksen.

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic