Lounais-Häme Forssa, Somero

Elokuvateattereille ja -festivaaleille miljoonan euron koronatuki – Tukea heltisi myös Lounais-Hämeen teattereille

Kaikki Lounais-Hämeen elokuvateatterit tukea saaneiden joukossa.
Bio-Kaaren ovien aukeamista ja esityskauden alkamista vielä odotellaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Bio-Kaaren ovien aukeamista ja esityskauden alkamista vielä odotellaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Elokuvateatterit ja -festivaalit ovat saaneet miljoona euroa korontukea elokuvasäätiöltä. Koronapandemian takia asetetut kokoontumisrajoitukset keskeyttivät maaliskuussa elokuvateatteritoiminnan.

Tukea sai 74 yritystä tai yhdistystä. Osa yrityksistä pyörittää useampaa elokuvateatteria. Suurimmat tuensaajat olivat kymmenessä kaupungissa teattereita pyörittävä Bio Rex Cinemas ja viidellä paikkakunnalla toimiva Savon kinot.

– Teatterit ovat kärsineet ennennäkemättömiä tappioita, mutta vaikuttaisi siltä, että pahimmilta uhkakuvilta on onneksi vältytty. Uskaltaisin toivoa, että lisätuen ja rajoitusten löyhentämisen myötä lähes kaikki teatterit voivat palata kesän aikana näytöstoimintaan, sanoi elokuvasäätiön esitys- ja levitystoiminnan asiantuntija Ilmari Arnkil tiedotteessa.

 

Lounais-Hämeessä toimintatukea saivat elokuvateatteri Bio-Kaari sekä elävien kuvien teatteri. Bio-Kaaren saaman tuen suuruun on noin 10 500 ja elävien kuvien teatterin 5 400 euroa. Someron Bio-Jukolan omistama Kinoset oy sai tukea liki 20 000 euroa. Tukea myönnettiin elokuvien esittämiseen ja levittämiseen.

Elävien kuvien teatterissa näytöksiä on parhaillaan käynnissä. Teatteri avasi ovensa kesäkuun pariksi ensimmäiseksi viikoksi. Kahden viikon esityskauden jälkeen teatteri siirtyy perinteiselle kesätauolle, joka päättyy elokuun alussa.

Bio-Kaaressa elokuvien näytännöt eivät ole vielä käynnistyneet koronaepidemian aiheuttaman maaliskuisen sulkemisen jäljiltä. Yrittäjä Mauri Korpela kertoi Forssan Lehdessä 27. toukokuuta olevansa vielä odottavalla kannalla. Myös Bio-Jukolassa vielä odotellaan.

Tukea sai myös kolme elokuvafestivaalia: Espoo Ciné, Night Visions ja Sodankylän elokuvajuhlat.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic