Lounais-Häme

Elokuvatuottaja Weinsteiniä syytetään oikeuskanteessa alaikäisen seksuaalisesta ahdistelusta

New York
01.11.2018, 06:20

Ulkomaat

Entistä tuottajamogulia Harvey Weinsteinia syytetään oikeuskanteen mukaan alaikäisen seksuaalisesta ahdistelusta. Kanne on jätetty New Yorkin oikeuteen.
Asian kantajana on puolalainen malli, joka kertoo tavanneensa Weinsteinin vuonna 2002 olleessaan 16-vuotias. Kanteen mukaan nainen tapasi Weinsteinin mallitoimiston tapahtumassa New Yorkissa, jossa Weinstein oli antanut naiselle käyntikorttinsa. Kolme päivää myöhemmin Weinstein oli tarjoutunut viemään naisen lounaalle, kanteessa sanotaan. Weinsteinin kuljettaja oli ravintolan sijaan vienyt naisen kuitenkin elokuvatuottajan kotiin.
Kun he olivat kahden, Weinstein oli naisen mukaan alkanut vaatia aggressiivisesti ja uhkaavasti seksiä.
Weinstein on kiistänyt syytökset asianajajansa välityksellä.
Kanteen mukaan Weinstein pakotti naisen myös koskettelemaan Weinsteinin sukuelintä. Mies oli lisäksi muun muassa sanonut, että hänellä on valtaa vaikuttaa naisen uraan.
Naisen mukaan Weinstein jatkoi hänen iskemistään ja ahdistelua lähes vuosikymmenen vuoteen 2011 asti. Naisen mukaan tämä vahingoitti hänen fyysistä ja psyykkistä terveyttään.
Jo yli 80 naista on syyttänyt Weinsteiniä seksuaalisesti epäsopivasta käytöksestä. Weinsteiniä vastaan on myös nostettu oikeussyytteitä muun muassa raiskauksesta ja suuseksiin pakottamisesta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti