Lounais-Häme

Elon Musk sanoo keskustelevansa saudien kanssa Teslan vetämisestä pois pörssistä

New York
13.08.2018, 18:59

Talous

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sanoo käyvänsä keskusteluja Saudi-Arabian valtionrahaston ja muiden sijoittajien kanssa sähköautovalmistajan vetämisestä pois pörssistä.
Musk ilmoitti viime viikon tiistaina Twitterissä, että hän harkitsee Teslan vetämistä pörssistä 420 dollarin osakehinnalla.
– Rahoitus turvattu, Musk kirjoitti kohua nostaneessa tviitissään.
Musk kirjoittaa nyt blogissaan, että 31. heinäkuuta pidetyn tapaamisen jälkeen hänellä ei ollut epäilystä, etteikö Saudi-Arabian valtionrahasto voisi rahoittaa Teslan vetämisen pörssistä. Tämän takia Musk sanoo viitanneensa Twitter-ilmoituksessaan siihen, että rahoitus on turvattu.
Ennen heinäkuun lopun tapaamista saudirahasto oli hankkinut markkinoilta vajaan viiden prosentin siivun Teslan osakekannasta.
Musk kertoo, että saudit olivat lähestyneet häntä asiaan liittyen useita kertoja viime vuoden alun jälkeen. Hänen mukaansa saudien kiinnostuksen taustalla on tarve hajauttaa sijoituksia muihin kohteisiin kuin öljyyn.
Muskin mukaan on ilmeistä, että Saudi-Arabian valtionrahastolla on enemmän kuin riittävästi varallisuutta Teslan vetämiseksi pois pörssistä.

https://www.tesla.com/blog/update-taking-tesla-private

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti