Lounais-Häme

Elon Muskia syytetään petoksesta - Tesla-pomo itse kiistää syytteet

Yhdysvaltojen arvopaperikomissio SEC haastaa sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtajan ja suuromistajan Elon Muskin oikeuteen. Muskia syytetään arvopaperipetoksesta.

SEC:n mukaan Musk antoi Twitterissä vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja.

Eteläafrikkalaissyntyinen miljardööri tviittasi 7. elokuuta, että hän oli varmistanut rahoituksen Teslan yksityistämiselle 420 dollarilla per osake. SEC:n mukaan Muskilla ei todellisuudessa ollut rahoitusta Teslan vetämiselle pois pörssistä eikä hän ollut keskustellut asiasta yhtiön muun johdon tai mahdollisten rahoittajien kanssa.

SEC:n mukaan Teslan sijoittajasuhteista vastaava osasto joutui Muskin tviittien takia vakuuttamaan valheellisesti sijoittajille, että yhtiöllä oli jo käytännössä varma rahoitustarjous.

Musk on sittemmin sanonut, että pyörsi päätöksensä vetää yhtiö pois pörssistä.

Teslan osakekurssi nousi tviitin ansiosta yhdessä päivässä yli 10 prosenttia. Sittemmin kurssi on laskenut 25 prosenttia.Muskin mukaan syytteet ovat perusteettomiaTorstaina Musk reagoi syytteisiin tiedotteella, jossa hän sanoi syytteiden olevan vailla pohjaa.

– Tämä SEC:n perusteeton toimenpide saa minut syvästi surulliseksi ja pettyneeksi. Olen aina toiminut totuudellisesti ja läpinäkyvästi ja sijoittajien edun mukaisesti. Rehellisyys on elämäni tärkein arvo ja faktat osoittavat, etten tinkinyt siitä mitenkään, Musk sanoi.

Syytteet voivat johtaa sakkojen ohella muun muassa siihen, että Musk ei voi enää koskaan istua minkään pörssiyhtiön hallituksessa.

Viime ajat ovat olleet Muskille, 47, ja Teslalle muutenkin hankalia. Sähköautoyhtiöllä on ollut vaikeuksia yltää tuotantotavoitteisiinsa, lisäksi Thaimaan pelastusoperaatioon osallistunut luolasukeltaja haastoi Muskin oikeuteen kunnianloukkauksesta, koska Musk nimitti tätä Twitterissä ”pedofiiliksi.”

Musk nousi syyskuun alussa otsikoihin myös poltettuaan marijuanaa haastattelun aikana.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic