Lounais-Häme

Jokioisten kunta avustaa Elonkierron Ystäviä 20 000 eurolla

Jokioinen myöntää 20 000 euron avustuksen Elonkierron Ystävät ry:lle.
Proteiini rokkaa Elonkierron teemaillassa Kuva: Lassi Puhtimäki
Proteiini rokkaa Elonkierron teemaillassa Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten kunta myöntää Elonkierron Ystävät ry:lle yhteensä 20 000 euron rahallisen avustuksen. Asiasta päätti Jokioisten kunnanhallitus.

Avustus myönnetään käytettäväksi Elonkierron puiston pyörittämiseen ja juokseviin menoihin, kuten palkkakustannuksiin, viljelykustannuksiin, eläinten ylläpitoon ja Elonkierron markkinointiin. Vastaavan avustuksen Jokioinen on maksanut aikaisemmin Elonkierrosta vastanneelle Luonnonvarakeskukselle. Vetäjän vaihduttua myös avustuksen saaja on vaihtunut.

Jokioisten kunnan hallintojohtaja Mika T. Rantala kertoo kunnan neuvotelleen viime viikolla yhdistyksen kanssa avustuksesta.

– Yhdistys jätti anomuksen perjantaina kello 16, eikä asia ehtinyt kunnanhallituksen alkuperäiseen esityslistaan. Lisälistalta kunnanhallitus otti sen käsiteltäväksi, Rantala kertoo.

Kunta myönsi tammikuussa Elonkierron Ystävät ry:lle välirahoitusta yhdistyksen tulevalle hankerahoitukselle. Välirahoitus on käytännössä lainarahaa ja yhdistyksen pitää maksaa se takaisin.

Elonkierron Ystävät perustettiin viime kesänä turvaamaan ja kehittämään maatalouspuiston toimintaa. Uusi toimintasuunnitelma Elonkierrolle valmistui vuoden alussa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic