Lounais-Häme

Elonkiertoa uudistetaan hankerahoituksella

Luonnonvarakeskus (Luke) on saanut LounaPlussalta hankerahoituksen Elonkierron esittelypuiston uudistamiseen. Uudistuva Elonkierto -hanke käynnistyy tänä keväänä ja kestää ensi vuoden loppuun.

Hankkeen budjetti on 86 000 euroa. Osa rahoituksesta katetaan kuntarahoituksella. LounaPlussan kautta raha tulee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta EU:n maaseuturahastosta.

Hankkeen aikana kehitetään Elonkierron tapahtumakonseptia ja markkinointia. Markkinointisuunnitelman puistolle tekevät Forssan ammatti-instituutin merkonomiopiskelijat.

-Työn tekee neljän opiskelijan ryhmä projektityönään. Saamme tuoreita ajatuksia ja vähän nuorekkaampaa meininkiä markkinointiin, kertoo hankkeesta vastaava tutkimusassistentti Anneli Nuoranne Lukesta.

Elonkierrosta tehdään myös esittelyvideo, jota tullaan jakamaan sosiaalisessa mediassa. Video on myös seudun matkailutoimen ja Jokioisten kunnan käytettävissä markkinointitarkoituksiin.

Hankkeen myötä digitekniikka tulee Elonkiertoon. Digitekniikkaa testataan tulevana kesänä Elonkierron makasiinille rakennettavassa lehmänäyttelyssä.

Tulevina vuosina digitekniikkaa on tarkoitus hyödyntää myös puiston kohteiden esittelyssä.

Hankkeen tiimoilta Elonkierron kehittämiseen otetaan mukaan myös jokioislaiset nuoret. Miinan koulun oppilaat ovat mukana rakentamassa lehmänäyttelyä.

– Rakennamme näyttelyä ensimmäistä kertaa ulkopuolisen tahon kanssa. Rakentajat ovat nyt ihan eri sukupolvea, ja se on hieno mahdollisuus.

-Koululaiset tuovat näyttelyyn omanlaisensa näkökulman, ja voimme kaikki oppia toinen toisiltamme, kertoo Nuoranne.

Paanan koulun oppilaat puolestaan osallistuvat elokuussa taidetyöpajaan, jossa tehdään Elonkiertoon ympäristötaidetta. Työpajasta vastaa Kulttuuriyhdistys Kuvio.

Yhteistyötä tehdään myös nuorisotoimen ja nuorisovaltuuston kanssa. Nuoret pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan oman tapahtuman Elonkiertoon ensi kesäksi.

Hankkeen yhteistyökumppanina toimii myös Mannerheimin lastensuojeluliiton Jokioisten paikallisyhdistys.

Yksi hankkeen tärkeistä tavoitteista on profiloida Elonkiertoa tiede- ja biotalouspuistona ja tuoda Luken tutkimusta esille nykyistä konkreettisemmin.

Ensi vuoden aikana valmistuukin uusi esittelykohde, jossa teemana ovat bioenergia, biotalous ja kiertotalous. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic