Lounais-Häme

Elosa on haasteen edessä

Osuuskunta Elosa aloittaa tammikuussa katsastamalla panimon tilat ja keittiön kunnon sekä hankkimalla elintarvikelupien ohella tarvittavat luvat anniskeluun ja oluen valmistukseen. Keittiötä voidaan remontoida ja kalustaa hiukan uusiksi.

Elosa alkaa pyörittää Mustialassa panimoravintolaa maalis-huhtikuussa. Tarjolle tulee Mustialan oluiden ohella lonkeroa, siideriä ja viiniä sekä ns. pubiruokaa.

Majoitustoiminta keskittyy kesäaikaan toukokuusta elokuun lopulle. Maatalousopiskelijoiden lähdettyä kesälaitumille tarjolla on yli 200 majoituspaikkaa.

Isosta Piipusta on myös mahdollista vuokrata kokoustilaa tai erilaisia kokouspaketteja.

Osuuskunta välittää myös Mustialasta juhlatiloja esimerkiksi häihin ja syntymäpäiväjuhliin. Kesäaikaan voi tarvittaessa vuokrata myös luokkatiloja.

Elosa ei ole enää opiskelijoiden osuuskunta kuten alkuvaiheessa vajaat kolme vuotta sitten. Se on täyttä yritystoimintaa. Silloiset opiskelijatkin ovat valmistuneet tai valmistumassa.

-Osuuskunta on yritys siinä kuin muutkin. Maksamme veromme ja meillä on kirjanpito, Emilia Lakkinen sanoo.

Osuuskunnassa on kolme aktiivista toimijaa: Emilia Ilomäki, Emilia Lakkinen ja Tinja Lepistö.

Emilia Ilomäki odottaa Emilia Lakkisen lailla innostuneesti kesäkautta.

-Haasteet ovat aina kivoja. Haimme tätä tosissamme.

Vaikka edelliset yrittäjät aloittavat uuden panimoravintolan Humppilassa, Mustialan panimo omine olutresepteineen säilyy. Oluita alkaa valmistaa Mustialan oluenpanijana tuttu Jouni Savolainen.

Tilauskirja näyttää jo heinäkuulle varsin täyttä, kun Mustialassa on muun muassa kansainvälistä konferenssia ja karjanäyttelyä. Elokuun viikonloputkin ovat jo täynnä.

Matkailupalvelujen yrittäjyyssopimus on nelivuotinen.

Osuuskunta jatkaa samalla kotieläinpiha Farmin toiminnan pyörittämistä sekä Makuja Mustialasta -tuotteiden myyntiä.

Emilia Ilomäki arvioi, että pitkä sopimus auttaa kehittämään toimintaa. Esimerkiksi Farmia on tarkoitus laajentaa.

Elosa hakee parhaillaan sopivaa nimeä kattamaan koko Mustialan palvelukonseptinsa, joka kattaa siis panimo-, ravintola-, majoitus- ja farmitoiminnan. Voittajaa ei ole ehdotusten joukosta vielä valittu.

Uusi nimi tulee markkinointikäyttöön omista nettisivuista alkaen.

Osuuskuntalaiset palkkaavat avukseen kausityöntekijöitä ja voivat ottaa harjoittelijoita kotieläinpihalle ja piippuravintolaan.

-Toimimme hyvässä yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa, Emilia Ilomäki toteaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic