Lounais-Häme

ELY-keskus myönsi Hämeen rakennusperintökohteisiin avustuksia – Yhteissumma jäi kauas hakijoiden toiveista

Valtakunnallisesti rakennusperinnön hoitoon myönnettiin enemmän rahaa kuin edellisvuosina.
Rakennusperintökohteiden hoitoa tuetaan valtakunnallisesti 1,5 miljoonalla eurolla tänä vuonna. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen
Rakennusperintökohteiden hoitoa tuetaan valtakunnallisesti 1,5 miljoonalla eurolla tänä vuonna. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt rahaa Kanta-Hämeen rakennusperintökohteiden hoitoon. Kanta-Hämeeseen myönnettiin rakennusperinnön hoitoavustuksia 12 kohteeseen yhteensä 89 000 euroa.

Suurin yksittäinen avustussumma oli 21 000 euroa. Se myönnettiin valtakunnallisesti merkittävällä alueella Hämeenlinnassa sijaitsevien kahden asuinrakennuksen ja piharakennuksen julkisivujen, ikkunakarmien sekä ulko-ovien maalaamiseen.

Alueen muut avustussummat vaihtelivat 3 000 eurosta 20 000 euroon.

ELY-keskukset saivat valtion vuoden 2020 talousarviosta yhteensä 1,5 miljoonaa euroa jaettavaksi rakennusperintökohteiden hoitoon. Tästä Hämeen ELY-keskuksen osuus oli 164 000 euroa.

Kanta-Hämeen lisäksi Hämeen ELY-keskus jakoi 75 000 euroa Päijät-Hämeessä sijaitsevien kohteiden hoitoon.

Seitsemän hakemusta hylättiin

Myönnetyt summat jäivät kauas hakijoiden toiveista, sillä yhteensä avustuksia haettiin Hämeen Ely-keskukselta yli 1,6 miljoonan euron edestä.

Hämeen Ely-keskus hylkäsi seitsemän hakemusta. Joissain tapauksissa hakija peruutti itse hakemuksen tai hanke oli hyvin pieneltä osalta avustuskelpoinen. Rahaa ei myöskään myönnetty kohteisiin, johon on myönnetty tänä vuonna Museoviraston avustusmäärärahaa.

Lisäksi yksi hylkäyksen syy oli se, että avustushakemuksen lähettämisen jälkeen aloitetussa hankkeessa oli käytetty maalia, joka ei ole avustuskelpoista.

ELY-keskukset saivat valtion vuoden 2020 talousarviosta yhteensä 1,5 miljoonaa euroa jaettavaksi rakennusperinnön hoidon avustuksina. Koko maassa avustusta on nyt ollut jaettavissa edellisvuosia enemmän.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic