Lounais-Häme

Emma Kanerva ja Dambacu venyivät triplaan

Helsinki
21.10.2018, 15:10

Urheilu-uutiset

Kouluratsastaja Emma Kanerva ja Dambacu tanssivat komeaan triplaan ensi vierailullaan Helsingin Horse Show’ssa. Kaksikko kruunasi sunnuntaina täydellisen kisaviikkonsa leikkimielisen pudotuskilpailun voitolla.
Kanerva sai elämänsä suosionosoitukset, kun hän otti jääkiekkomaajoukkueen peliasussa kisaviikon kolmannen mestaruutensa. Kanerva tahditti suoritustaan minikokoisella kiekkomailalla.
– Ajattelin, että asun pitää olla jääkiekon pelipaita, kun jäähallissa kerran kilpaillaan, Kanerva sanoi.
Kilpailumuoto on hevosten kannalta vaativa, kun radalla on kaksi ratsukkoa samaan aikaan ja yleisö kannustaa suosikeitaan.
– Olin yllättynyt ja iloinen, kun Dambacu pysyi niin rauhallisena. Se oli tänään jopa parempi kuin eilen kürissä, Kanerva ihasteli
Kanerva oli Horse Show’n ensikertalainen ja osallistui ensi kertaa myös pudotuskilpailuun.
– Oli haastava seurata, missä toinen ratsukko meni, mutta hauskaa oli. Ihmettelin ennalta tämän kilpailun ratoja, mutta hyvin ne silti toimivat, Kanerva totesi.
Kanervan kausi jatkuu hallikisoissa. Hän osallistuu ainakin Neumünsterin maailmancupiin, ja päättää sen jälkeen cupin jatkosta.
Rotterdamin EM-kisat elokuussa ovat Kanervan ensi kauden päätavoite. Vuoden alussa alkaa myös pisteiden saalistus Tokionn 2020 olympiarankingia varten.

Tallberg otti viiden tähden voiton

Emma Tallberg ratsasti Arven-tammalla uransa ensimmäisen viiden tähden voiton sunnuntain 140 sentin aikaratsastusfinaalista. Hän odotti kilpailusta jo ennalta hyvää tulosta.
– Arven on tuntunut hyvältä koko viikonlopun. Se on ollut nopea ja sopii hyvin näihin luokkiin, Tallberg kertoi.
– Tiesin, että voin olla kärjen tuntumassa, jos kaikki menee hyvin.
Saksan Philipp Weishaupt otti hevosella Sansibar 145-finaalin voiton. Lauantaina hän ennätti jo voittaa viiden tähden gp-luokan Asathir-hevosella.
Hollannin Jur Vrieling ja Dallas ratsastivat 145-luokassa toiseksi. Britannian kokenut Michael Whitaker ja Arlo de Blondel ottivat kolmossijan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic