Lounais-Häme

Emmi Lintosesta demarinaisten uusi varapuheenjohtaja

Forssalainen Emmi Lintonen on valittu sdp:n naisjärjestö Sosialidemokraattisten Naisten uudeksi ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Valinta tapahtui naisjärjestön kaksipäiväisessä liittokokouksessa Tampereella. Lintonen toimii tehtävässä alkavan kolmivuotiskauden.

Lintosen lisäksi ensimmäisen varapuheenjohtajan paikasta kilpaili neljä ehdokasta. Järjestön puheenjohtajaksi liittokokous valitsi Tytti Tuppuraisen, jolle tuleva puheenjohtajakausi on järjestyksessään toinen. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Melko Kouvolasta.

Puhelimitse liittokokouksesta tavoitettu Lintonen ilahtui valinnasta ja kertoo arvostavansa liittokokousedustajilta saamaansa luottamusta.

-Olen toiminut yhden kauden naisjärjestön liittohallituksessa ja nähnyt miten voimme järjestönä vaikuttaa asioihin. Varapuheenjohtajana minulla on edelleen entistä suurempi mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin suuntaan demarinaiset on menossa, Lintonen toteaa.

 

Itselleen erityisen tärkeinä teemoina demarinaisten varapuheenjohtajana Lintonen pitää kasvatusalueen päivähoitoa sekä subjektiivisen päivähoidon palauttamista entiselle tasolleen. Suomen nykyinen hallitus on aiemmin tiukentanut subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoituksia.

-Lisäksi pidän tärkeänä kestävän kehityksen näkökulmaa. Mielestäni alkavalla kaudella ympäristökysymyksiin tulee perinteisten teemojemme lisäksi kiinnittää entistä enemmän huomiota, Lintonen sanoo.

Lintosen mukaan tuloeroihin ja eriarvoistumiseen pitää nyky-yhteiskunnassa puuttua entistä tiukemmin.

-Mielestäni on tosi tärkeää, että sosiaalisen eriarvoisuuden kierre pysäytetään, Lintonen painottaa.

Alkavalla puheenjohtajakaudella demarinaisten tärkeitä teemoja ovat köyhyyden ja eriarvoisuuden poistaminen, koulutus, ympäristönsuojelu sekä kansainvälinen yhteistyö. Järjestö tavoittelee myös tulonjaon oikeudenmukaisuuttaja sukupuoleen liittyvien palkkaerojen poistoa.

 

Emmi Lintonen on toiminut aktiivisesti Sosialidemokraattisten Naisten hallintoelimissä valtakunnan ja piiritasolla. Päättyvällä kaudella hän on ollut naisjärjestön liittohallituksen jäsen sekä toiminut Hämeen Demarinaisten puheenjohtajana.

Lintosen mukaan varapuheenjohtajan paikka on tärkeä ja vaativa tehtävä ja tästä syystä hän joutuu lähipäivinä pohtimaan ajankäyttöään. Naisjärjestön tehtävien lisäksi Lintonen on Forssan kaupunginvaltuuston jäsen sekä kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja hän työskentelee optikkona. Lisäksi hän on kahden pienen tyttölapsen äiti.

-Hämeen Demarinaisten henkilövalinnat tehdään ensi torstaina piirin syyskokouksessa. Siihen mennessä minun on päätettävä olenko ehdolla piirin puheenjohtajaksi vai siirränkö viestikapulan seuraavalle, Lintonen kertoo.

Lintonen oli ehdolla Sosialidemokraattisen naisten varapuheenjohtajaksi myös kolme vuotta sitten, mutta ei vielä tuolloin tullut valituksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti