Lounais-Häme Jokioinen

Enää odotetaan rahoituksen loppuratkaisua: Jokioisten moderni tutkimusnavetta saa peruskivet ensi vuonna?

Rahoitusjärjestelyjen odotetaan valmistuvan elokuussa.
Kuvituskuva Jokioisten Minkiön tutkimuspihatosta. Kuva: Tapio Tuomela
Kuvituskuva Jokioisten Minkiön tutkimuspihatosta. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioisille suunniteltu Luonnonvarakeskuksen (Luke) uusi tutkimusnavetta nytkähtää eteenpäin elokuussa. Tuolloin odotetaan hankkeen lopullisten rahoituspäätösten valmistumista.

– Ellei rahoitusjärjestelyissä tule yllätyksiä, tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuonna 2021, ja uusi navetta otettaisiin käyttöön vuonna 2022, Luken hallintojohtaja Ilkka P. Laurila arvioi.

Navetan suunnittelu on pitkällä, mutta suunnitelmat tarkentuvat, kun rahoitus lopullisesti järjestyy. Samlla täsmentyy työnjako Jokioisten ja Maaningan navettojen kesken.

Tutkimusnavetan rakennuttaa Senaatti-kiinteistöt. Tavoitteena on, että investointi olisi kaikilta osin valmis vuonna 2023.

Laurila luonnehtii Jokioisten navettainvestointia erittäin merkittäväksi.

– Maitoketju on Suomessa vahva ja maidontuotannolla on Suomessa hyvä suhteellinen kilpailukyky. Emme voi ottaa sitä riskiä, ettei meillä olisi modernia ja kilpailukykyistä, elinkeinoa palvelevaa tutkimusympäristöä.

Luken Jokioisten nykyinen tutkimusnavetta on rakennettu 1980-luvulla. Lisäosa ja laajempi peruskorjaus tehtiin1990-luvun lopulla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic