Lounais-Häme

Energiavirasto tarjoaa alueellista energianeuvontaa, Kanta-Hämeessä tehtävän hoitaa Ekokumppanit oy

Energianeuvonta vinkkaa pienissä ja isoissa asioissa, kuten esimerkiksi sisälämpötilan säätämisessä. Se neuvoo sekä kuluttajia että kuntia ja yrityksiä. Kuva: Juhani Salo
Energianeuvonta vinkkaa pienissä ja isoissa asioissa, kuten esimerkiksi sisälämpötilan säätämisessä. Se neuvoo sekä kuluttajia että kuntia ja yrityksiä. Kuva: Juhani Salo

Energiavirasto rahoittaa toukokuun alusta alkaen alueellista energianeuvontaa kaikissa Suomen maakunnissa. Energiavirasto on kilpailuttanut maakunnittain toimijan, joka edistää energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian hyödyntämistä neuvonnan keinoin neljän vuoden kaudella.

Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla neuvontaa tarjoaa Ekokumppanit oy ja Varsinais-Suomessa tehtävää hoitaa Valonia.

Alueellinen energianeuvonta sisältää kuluttajien energianeuvontaa sekä energiakatselmuksien ja energiatehokkuussopimuksien edistämistä kuntien ja pk-yritysten parissa.

Energianeuvonnassa hyödynnetään Motivan energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian työkaluja ja materiaaleja.

Maakuntatasolla tapahtuva energianeuvonta koetaan tärkeäksi ja helposti saavutettavaksi. Valituksi tulleissa toimijoissa oli sekä energianeuvontaa aiemmin tehneitä että energianeuvonnassa uudempia tahoja.

Energiavirasto on suunnannut kokeiluluonteisesti resursseja alueellisen energia- ja ilmastotyön vauhdittamiseen jo vuoden 2018 aikana. Kokeiluvaiheesta saatuja tuloksia hyödynnettiin kaikkia maakuntia kattavan neuvontatoiminnan merkittävässä hankinnassa.

Energiavirasto on osoittanut kokonaisuudessaan energianeuvontaan yhteensä 2,8 miljoonaa euroa.

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic