Lounais-Häme Forssa

Energinen Alku puolusti hyvin, piti vauhtia ja ratkoi monipuolisemmin kuin Kouvottaret

Hyvin kauden aloittanut Forssan Alku naisten Korisliigassa kolmantena.
Emily Kinneston johti tuloksekkaasti Alun peliä Kouvottaria vastaan.

Tiukka, tiivis puolustus, riittävästi vauhtia ja monipuolisesti palloa pussiin. Siinä tiivistettynä resepti, jolla Forssan Alku kampesi maukkaan 75–62 (36–31) -voiton Kouvottarista naisten Korisliigan kamppailussa Feeniksissä.

Alku on aloittanut liigakauden pirteästi ja jatkoi sunnuntaina samalla linjalla. Fiksusti puolustanut ja hyvin heittänyt forssalaisjoukkue oli pelissä niskan päällä alusta asti, vaikka Kouvottaret pisti koko ajan vastaan minkä pystyi.

Alku vei avausjakson pistein 18–15 ja puoliajalle mentiin forssalaisten johtaessa 36–31. Alku pystyi tukkimaan hyvin oman korin alustansa, jolloin Kouvottaret haki ratkaisuja kauempaa, niissä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta.

Heti tauon jälkeen Alku oli karata ottelussa ensimmäisen kerran, kun joukkue venytti johdon kymmeneen pisteeseen numeroissa 41–31. Tässä vaiheessa vieraat saivat kuitenkin hengen päälle ja tasoittivat Alun muutaman virheen avittamana tilanteen parissa minuutissa 41–41:een.

Kouvottaret olisi onnistuneilla vapareilla mennyt johtoonkin, mutta pääsi vain tasoihin, millä taisi olla henkisesti iso merkitys. Alku otti taas ohjat ja hallitsi jakson loppua, jolloin viimeiselle neljännekselle lähdettiin emäntien johtaessa 49–42.

– On raskasta pelata, kun olet koko ajan perässä. Meillä oli saumat nousta johtoon, mutta emme siihen pystyneet. Meillä ei ollut riittävästi energiaa, parempi joukkue voitti, totesi Kouvottarien luotsi Mika Hartonen.

Alku ratkaisi pelin neljännen jakson alkuun. Joukkue veti pari kolmosta peräkkäisistä hyökkäyksistä pussiin ja otti vielä riistot päälle. Tästä vierasjoukkue ei enää toipunut ja peli oli taputeltu.

– Tämä oli meiltä kauden paras peli. Pystyimme lähes 40 minuuttia noudattamaan puolustussuunnitelmaamme, jossa pyrimme pitämään vastustajan kaarella, eikä sinne korin alle juuri vapauttavia syöttöjä tullutkaan. Kauden tasaisin ja toistaiseksi paras esitys, eteenpäin on menty, Alun tyytyväinen valmentaja Risto-Matti Rousku sanoi.

Monipuolinen Mia Loyd heitti Alulle sunnuntaina 25 pistettä ja vei 10 levyriä. Loyd joutui lopussa olemaan paljon penkillä saatuaan iskun jalkaansa, mutta ilmeisesti mistään varsinaisesta loukkaantumisesta ei ole kysymys.

Varmaotteinen pelintekijä Emily Kinneston näytti myös taitojaan. Hän heitti 16 pistettä, vei 5 levypalloa, jakoi 3 syöttöä ja otti 5 riistoa. Hanna Vapamaa ja Meral Bedretdin tukivat kymmenellä pisteellä naiseen. Alun kotimaiset sentterit Ella Salminen ja Elli Koskinen eivät pisteillä juhlineet, mutta tekivät puolustuspäässä kovaa ja arvokasta työtä.

Kouvottarien tehot olivat liikaa vahvistusten varassa. Laituri Camille Zimmerman heitti 21 pistettä, vasta pelin ratkettua sihdin löytänyt takapelaaja Taeler Deer 16 pistettä ja ugandalaissentteri Claire Lamunu 18 pistettä. Kouvottarien kotimaiset pelaajat saivat aikaiseksi vain seitsemän pistettä.

Voitto nosti Alun naisten Korisliigassa kolmanneksi. Joukkueen seuraava peli on torstaina Helsingissä, jossa joukkue kohtaa kuudentena olevan HBA:n. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat