Lounais-Häme

Energinen autokauppias satsaa nyt liikuntaan ja lastenlapsiin

Jos autoalalla yli 40 vuotta toimineen Timo Tuomisen pitäisi nimetä kolme tärkeää asiaa, ne voisivat olla liikunta, lähi-ihmiset ja aktiivisuus.

-Olen tällainen, että järkeilen koko ajan tulevaisuutta. Mietin, mitä voisi tehdä paremmin. Tosin nyt 70-vuotiaana on tullut sellaista järkeä päähän, etten enää ihan kaikkiin hössötyksiin lähde, hän nauraa.

Lähes joka aamu Tuominen suuntaa ulos lenkille. Samalla kohenee myös mieli.

-Jos on mieli maassa ja on joku liikuntajuttu, jota lähtee tekemään, saa tsemppiä ja pääsee eteenpäin, hän sanoo.

Tuominen tietää mistä puhuu. Hänet valittiin 2012 Kunnon kuntalaiseksi, ja taakse on jäänyt muun muassa syöpä. Tuominen uskookin, että kaikesta elämässä kohdatusta jää ihmiseen jälki. Työstä, tapahtumista, syövästä.

-Täytyy vain katsoa eteenpäin. Positiivisuus on kaiken a ja o, hän sanoo.

Liikunnan lisäksi arkeen kuuluvat lapsenlapset. Heitä on kaikkiaan seitsemän. Tuominen hakee lapsia päivähoidosta ja lähtee seuraksi vaikka pesäpalloa pelaamaan.

-Se on kuin terapiaa minulle, kun lapsenlapsi soittaa, että tule vaari pelaamaan pesistä, hän sanoo.

 

Forssassa Tuominen tunnetaan ennen kaikkea automiehenä. Alalle hän lähti aikanaan isänsä kehotuksesta.

-Meitä oli viisi poikaa. Kolme ensimmäistä meni oppikouluun, mutta koulunkäynti oli kallista ja minun kohdallani isä sanoi, että mene sinä ammattikouluun. Isä oli automies henkeen ja vereen, hän kertoo.

Autokauppa-alalla Tuominen toimi neljäkymmentä vuotta. Alaa hän seuraa edelleen.

-Äskettäin kävin Delta-autossa ja ihailin, että ihmiset, jotka aikanani palkkasin, ovat edelleen siellä töissä. Olin löytänyt osaavat henkilöt.

Autokauppa on kuitenkin muuttunut, ja kilpailu on entistä kovempaa.

-Netin myötä ihmiset pystyvät perehtymään siihen, mikä kiinnostaa ja tietävät tarkkaan, mitä haluavat. Se on lisännyt tarjontaa, ja tuloksen tekeminen on entistä vaikeampaa. Ihmiset ovat myös erittäin hintatietoisia, hän pohtii.

Vanhoihin myyntioppeihinsa Tuominen uskoo kuitenkin edelleen. Niissä tärkeintä on aktiivisuus, positiivisuus ja ihmisten kohtaaminen.

-On tärkeää ottaa henkilö lämpimästi vastaan. Täällä on paljon iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät käytä nettiä, perinteiselle kaupankäynnille on vielä tilaa. Ihminen on ihmiselle tärkeä.

Autoalan lisäksi tärkeitä Tuomiselle ovat yhdistykset. On Sydänyhdistys, Liikemiesyhdistys., Nuorkauppakamari ja Lions-toiminta.

– Kun on monessa mukana, saa uusia ystäviä, syntyy verkostoja. Niiden kautta tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja pysyy ajan hermolla. Samalla säilyy tuntuma liike-elämään. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic