Lounais-Häme

Englanti eteni rangaistuspotkukilpailun jälkeen puolivälieriin

Pietari/Helsinki
04.07.2018, 00:14

Urheilu-uutiset

Englanti voitti Kolumbian jalkapallon MM-kisojen viimeisessä neljännesvälieräottelussa ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.
Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty, mutta tunteet kävivät sitäkin kuumempina. Kolumbian Wilmar Barrios puski muurissa seisonutta Jordan Henderssonia, mutta selvisi videotarkastuksen jälkeen tilanteesta keltaisella kortilla.
Toinen jakso käynnistyi yhtä rikkonaisena ja etenkin kolumbialaiset kävivät kuumina. Kolumbian Carlos Sanchez kaatoi turnauksen maalikuninkaan Harry Kanen rangaistusalueella keltaisen kortin ja rangaistuspotkun arvoisesti. Tottenhamin tähtipelaaja ei erehtynyt, vaan vei Englannin 1-0-johtoon ottelun 57. peliminuutilla ja kasvatti maalitiliään kuuteen osumaan.

Kolumbia tasoihin lisäajalla

Yhdysvaltalainen päätuomari Mark Geiger joutui toisen jakson alkupuolella jatkuvasti keskeyttämään pelin, ja kuusi pelaajaa sai katsella keltaista korttia. Loppua kohden peli rauhoittui ja melko aseettomasti esiintynyt Kolumbia löysi uuden vaihteen. Loppukiri tuotti tulosta, kun Englannin maalia vartioinut Jordan Pickford pystyi vaivoin torjumaanMateusUriben hirvittävän kudin. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Kolumbian järkälemäinen toppari Yerry Mina puski turnauksen kolmannella maalillaan Kolumbian tasoihin lisäajan kolmannella minuutilla, ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.
Kolumbia oli jatkoajan ensimmäiset 15 minuuttia aktiivisempi, mutta Englanti haki toisella puoliskolla aktiivisesti voittomaalia. Koska jatkoaika päättyi maalittomana, jouduttiin voittaja ratkaisemaan rangaistuspotkukilpailussa.
Kaikki viisi ensimmäistä laukojaa onnistuvat, mutta Kolumbian maalia vartioinut David Ospina onnistui torjumaan Englannin Jordan Hendersonin kudin. Kolumbian Mateus Uriben ja Carlos Baccan epäonnistuttua Englanti voitti rangaistuspotkukilpailun lukemin 4-3 ja eteni puolivälieriin MM-historiansa yhdeksännen kerran.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic