Lounais-Häme

Enkelin ja paholaisen pääsiäispyhät

 

Forssan seurakunnan pääsiäisnäytelmä tarkastelee tänä vuonna Jeesuksen elämää ja pääsiäisen tapahtumia muidenkin kuin Jeesuksen ja hänen seuraajiensa silmien läpi.

-Tämä on uutta, kun tapahtumia katsotaan niin taivaasta kuin helvetistäkin, enkeliä näyttelevä Juulia Laihorinne kertoo.

-Oikeastaan kolmesta näkökulmasta yhteensä, kun on vielä Johannes Kastajankin näkökulma, Kastajaa itse näyttelevä Sami Heino lisää.

Reilun tunnin mittaisen Taivaassa ja maan alla -nimisen näytelmän ohjaavat Eliisa Lintukorpi ja Mauri Laihorinne. Näytelmän on käsikirjoittanut Anni Lautaporras.

Näytelmässä nähdään tuttuja maan päällä eläviä Raamatun henkilöitä, joita enkelit ja pirut tarkkailevat omista näkökulmistaan samalla pyrkien ajamaan omaa asiaansa.

-Näytelmän tavoite on herättää ihmisiä ajattelemaan ja ehkä hyväksymään sen, että asioita voi tarkastella monesta eri näkökulmasta, Lautaporras kuvailee.

Uusia näkökulmia tuovat myös monet mukana olevat ensikertalaiset.

-En ole ennen käsikirjoittanut, ja mukana on monta uutta näyttelemässä. Näytelmässä on myös konkareita, joten olemme aika monipuolinen ryhmä, Lautaporras kertoo.

Seurakunnan pääsiäisnäytelmästä on muodostunut jo forssalainen perinne. Se on kerännyt vuosi toisensa jälkeen mukavasti yleisöä ja kiinnostusta.

-Onhan näytelmä olennainen osa koko Forssan seurakunnan kevättä. Pidän pääsiäisnäytelmää merkittävänä forssalaisena juttuna, Lautaporras toteaa.

-Pääsiäisnäytelmiin on tavallaan jo totuttu täällä. Näytökset ovat keränneet hyvin porukkaa joka vuosi, ja näytelmä saa joka vuosi kehuja, kolmatta kertaa pääsiäisnäytelmässä mukana oleva Heino miettii.

Lautaporras uskoo, että kynnys tulla katsomaan näytelmää on matalalla.

-Mielestäni suosio kertoo siitä, että näytelmä on hyvä keino tavoittaa ihmisiä. Uskon, että pääsiäisen sanoma koskettaa monia ihmisiä, ja että näytelmä on monelle mieluinen tapa tulla sen sanoman äärelle. FL

Taivaassa ja maan alla -pääsiäisnäytelmän esitykset ovat Forssan seurakuntatalolla tiistaina klo 18 sekä perjantaina ja sunnuntaina kello 13 ja 15. Esitysten yhteydessä on kahvitarjoilu.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti